Michailas Saakašvilis neketina keltis iš Gruzijos prezidento rūmų, kaip siūlo išrinktasis premjeras

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis atmetė ministro pirmininko Bidzinos Ivanišvilio pasiūlymą išsikelti iš prezidento rūmų ir dirbti Valstybės kanceliarijos pastate, pranešė penktadienį per spaudos konferenciją prezidento atstovė spaudai Manana Mandžagaladzė.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michailas Saakašvilis spaudžia ranką Bidzinai Ivanišviliui
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michailas Saakašvilis spaudžia ranką Bidzinai Ivanišviliui

„Prezidento rūmai yra prezidento rūmai, o ne privati piliečio Saakašvilio nuosavybė. Šis pastatas skirtas prezidento darbui“, – pažymėjo ji.

Anksčiau premjeras B.Ivanišvilis pareikalavo, kad M.Saakašvilis persikeltų dirbti iš valstybės vadovo rezidencijos Tbilisyje į Valstybės kanceliarijos pastatą, kur jam skiriamas visas penktasis aukštas.

„Prezidento rūmų išlaikymas valstybei gana brangiai atsieina, todėl tebūna malonus ir pereina dirbti į Valstybės kanceliarijos pastatą. Pagal pirmojo valstybės asmens statusą kitais metais šie rūmai priklausys man, bet aš ten kraustytis neketinu“, – sakė per spaudos konferenciją B.Ivanišvilis.

Pasak jo, Gruzijos ekonomika nepajėgi išlaikyti prezidento rezidenciją.

„Kai tiek daug pabėgėlių ir vargšų, amoralu gyventi tokiuose rūmuose, todėl aš kreipiuosi į Saakašvilį, tegu atlaisvina rūmus, o sutaupytos lėšos bus skirtos pabėgėliams ir vargšams“, – pažymėjo B.Ivanišvilis.

M.Mandžagaladzė nemano, kad Gruzijoje būtų rengiami pirmalaikiai prezidento rinkimai.

M.Saakašvilio kadencija baigiasi 2013-ųjų spalį, apie jokius pirmalaikius rinkimus negali būti jokios kalbos, pareiškė jo atstovė spaudai.

Ji tikisi, kad naujoji valdžia gerbs Konstituciją, pagal kurią ją (naująją valdžią) į parlamentą išrinko dauguma rinkėjų.

„Gruzijos prezidentas gerbia Konstituciją, nedaro kliūčių naujajai valdžiai ir tikisi oponentų pagarbos“, – pabrėžė M.Mandžagaladzė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento