Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Milijardierius E.Muskas pasisakė apie kalbas dėl romano su Italijos premjere G.Meloni

Milijardierius Elonas Muskas trečiadienį paneigė, kad tarp jo ir Italijos premjerės Giorgios Meloni užsimezgė romanas po to, kai pirmadienį Niujorke vykusioje apdovanojimų ceremonijoje ją pavadino „gražia“, rašo įtakingas Briuselio leidinys „Politico“.
Giorgia Meloni ir Elonas Muskas
Giorgia Meloni ir Elonas Muskas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Buvau ten su savo mama. Jokių romantiškų santykių su premjere G.Meloni nėra“, – parašė amerikiečių technologijų milijardierius E.Muskas socialiniame tinkle X po nuotrauka, kurioje jis ir G.Meloni žvelgia vienas į kitą per iškilmingą vakarienę.

Pirmadienį E.Muskas Italijos premjerei įteikė analitinio centro Atlanto tarybos (angl. Atlantic Council) Pasaulio piliečio apdovanojimą ir apibūdino ją kaip „žmogų, kuris viduje yra dar gražesnis nei išorėje“, „autentišką, sąžiningą ir rūpestingą“.

„Scanpix“/AP nuotr./Giorgia Meloni ir Viktoras Orbanas
„Scanpix“/AP nuotr./Giorgia Meloni ir Viktoras Orbanas

Italijos lyderė atsakė pagirdama E.Muską kaip „brangųjį genijų“. Tada ji pasakė aistringą kalbą, gindama Vakarų vertybes, kurios pabaigoje E.Muskas plojo atsistojęs.

Amerikos verslininkas ir Italijos vadovė pastaraisiais metais kelis kartus buvo susitikę ir juos siejo susirūpinimas dėl mažėjančio gimstamumo Vakaruose bei susidomėjimas dirbtinio intelekto galimybėmis.

Stopkadras/Elonas Muskas
Stopkadras/Elonas Muskas

E.Muskas, kuris kelis kartus lankėsi Romoje ir gruodį dalyvavo G.Meloni politinės partijos festivalyje, taip pat gyrė Italijos vyriausybę už griežtą imigracijos politiką.

Pastaraisiais mėnesiais jis viešai parėmė buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą netukus vyksiančiuose rinkimuose ir palaikė kitus dešiniojo sparno politinius veikėjus, tokius kaip Argentinos libertaras Javieras Milei ir Brazilijos konservatorius Jairas Bolsonaro.

Trečiadienį G.Meloni teigė, kad E.Musko pasirinkimas pristatyti ją pirmadienį atsiimant apdovanojimą buvo priimtas prieš kelis mėnesius ir „neturi nieko bendra su Amerikos rinkimų kampanija“ bei E.Musko parama D. Trumpui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas