Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 05 /20:46

Sprogimai Kyjivo teisme: žuvo užpuolikas, du pareigūnai sužeisti

Kyjivo teisme nugriaudėjus keliems sprogimams žuvo vyras, o du teisėsaugos pareigūnai buvo sužeisti, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministras.
Kyjivo teisme nugriaudėjo sprogimas, į įvykio vietą atvyko gelbėjimo tarnybos
Kyjivo teisme nugriaudėjo sprogimas, į įvykio vietą atvyko gelbėjimo tarnybos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Manoma, kad žuvusysis susisprogdino pats.

„Nusikaltėlis mirė įvykio vietoje. Pirminiais duomenimis, jis susisprogdino“, – socialiniame tinkle pranešė vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenko.

Pirminiais duomenimis, sprogimą surengė ir per jį žuvo Ihoris Humeniukas, anot naujienų agentūros „Unian“, įtariamasis dėl 2015 m. prie Rados sienų susprogdintos granatos. Jis su dviem palydovais užsidarė Ševčenkos rajono teismo tualete, taip pat susprogdino sprogstamąjį paketą.

Jis pridūrė, kad du teisėsaugos pareigūnai buvo sužeisti, kai įsiveržė į patalpas.

Iš pradžių trečiadienį pranešta apie vieną sprogimą, vėliau agentūros AFP korespondentas pranešė, kad įvyko ir antrasis.

„Kyjivo Ševčenkos rajono teisme yra ekstremali situacija. Policija gavo pranešimą apie sprogimą“, – buvo sakoma vidaus reikalų ministro Ihorio Klymenko pareiškime socialiniame tinkle po pirmojo sprogimo.

„Į įvykio vietą atvyko policijos tyrimo grupės, specialiosios pajėgos, sprogmenų ekspertai ir kitos būtinos tarnybos“, – priduriama jame.

Nuo praėjusių metų vasario mėnesio, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Kyjive sustiprintas saugumas, o naktį vis dar galioja komendanto valanda.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtoje mėgėjiškoje filmuotoje medžiagoje, kurios nebuvo galima nepriklausomai patikrinti, matyti, kad įvykio vietoje yra policijos kordonas ir keliolika kamufliažinius drabužius dėvinčių ir automatais ginkluotų teisėsaugos pareigūnų.

„Remiantis preliminaria informacija, nenustatytą įtaisą susprogdino į teismo posėdį atvežtas vyras“, – po pirmojo sprogimo pareiškime pridūrė I.Klymenko.

Kyjivo miesto karinė administracija pranešė, kad pirmasis sprogimas įvyko 17 val. 20 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, kai teisėsaugos pareigūnai lydėjo kaltinamąjį į teismo salę.

Tas asmuo „neaiškiomis aplinkybėmis teismo salėje susprogdino nenustatytą sprogstamąjį įtaisą“, sakoma jos pareiškime.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai sostinėje sakė, kad teisėsauga uždarė kelius, vedančius į teismą.

I. Klymenko papildomai paragino sostinės gyventojus nesiartinti prie įvykio vietos ir leisti pirmosios pagalbos tarnyboms atlikti savo darbą.

„Detalės nustatinėjamos“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas