Minsko teismas sustabdė bylą dėl žiniasklaidos priemonės statuso atėmimo iš portalo tut.by

Minsko ekonominis teismas pristabdė vyriausybės mėginimą atimti iš Baltarusijos didžiausio naujienų portalo tut.by žiniasklaidos priemonės statusą, ketvirtadienį iš posėdžių salės pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.
tut.by
tut.by / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Sustabdyti bylos, iškeltos pagal Baltarusijos Respublikos informacijos ministerijos ieškinį, nagrinėjimą“, – sprendimą paskelbė teisėjas Ivanas Maiseičykas.

Tokiu būdu teismas patenkino tut.by advokato Siarhejaus Zikrackio prašymą įšaldyti bylą ir išnagrinėti portalo prašymą pripažinti negaliojančiais šios ministerijos pateiktus perspėjimus dėl paskelbto turinio.

Pasak advokato, teismas išnagrinės užginčytus įspėjimus spalio 26 dieną.

„Jei perspėjimai bus pripažinti negaliojančiais, Informacijos ministerija neturės pagrindo iškelti bylą, o teismas neturės pagrindo šios bylos nagrinėti“, – paaiškino S. Zikrackis.

Ministerijos atstovai teismo posėdyje nedalyvavo. Sprendimas sustabdyti procesą gali būti apskųstas per 15 dienų.

Informacijos ministerija nuo spalio 1-osios trims mėnesiams sustabdė tut.by žiniasklaidos priemonės statusą. Toks sprendimas priimtas, pareiškus tinklapiui pretenzijų dėl jame pasirodžiusių straipsnių apie vėliausius prezidento rinkimus, vyriausybės darbo ir vienos iš portalo rektorių dukrai iškeltą bylą.

Portalas tut.by kaip žiniasklaidos priemonė buvo užregistruotas tik 2019 metų sausį, o iki tol – nuo pat įkūrimo 2000-aisiais – jis dirbo neturėdamas šio statuso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas