Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė berniukas, sužeistas per automobiliu įvykdytą išpuolį Rytų Jeruzalėje

Aštuonmetis berniukas mirė nuo sužalojimų, kuriuos patyrė Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje į autobusų stotelę įsirėžus automobiliui, šeštadienį pranešė ligoninė. Per išpuolį taip pat žuvo jo brolis.
Išpuolis Jeruzalėje
Išpuolis Jeruzalėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendras žuvusiųjų per penktadienį įvykdytą išpuolį Ramote – žydų gyvenvietėje Rytų Jeruzalėje – skaičius padidėjo iki trijų.

„Aštuonmetis Asheras Menahemas Paley'us, kuris buvo sunkiai sužeistas per išpuolį Ramote, mirė“, – pranešime nurodė Jeruzalės Šare Zedeko ligoninė.

„Jis buvo atvežtas kritinės būklės ... daugelis komandų iš traumatologijos, skubios medicininės pagalbos, pediatrinės intensyviosios terapijos, pediatrinės chirurgijos ir neurochirurgijos skyrių daug valandų kovojo dėl jo gyvybės.“

Kitos dvi aukos – A.M.Paley'aus jaunesnysis brolis Yaakovas Yisraelis Paley'us, kuriam buvo šešeri, ir 20 metų Alteras Shlomo Ledermanas, vienos žydų seminarijos studentas.

Per išpuolį buvo sužeisti dar keturi žmonės, įskaitant dviejų žuvusių berniukų tėvą, kuris tebėra ligoninėje, ir dar vieną jo sūnų, kuriam yra 10 metų, pranešė medikai ir Izraelio žiniasklaida.

Policija skelbė, kad automobilio vairuotojas, Isavijos – Rytų Jeruzalės palestiniečių rajono – 31 metų gyventojas penktadienį maždaug 1 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku nukreipė „savo automobilį, kuris važiavo dideliu greičiu, ... į nekaltus žmones, stovėjusius autobusų stotelėje“.

Įtariamasis užpuolikas „buvo neutralizuotas vietoje“.

Izraelis Rytų Jeruzalę užėmė 1967 metais per Šešių dienų karą, o vėliau ją aneksavo, nors tarptautinė bendruomenė šios aneksijos nepripažįsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas