Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė sparnuotosios raketos „Kalibr“ kūrėjas

Mirė Pavelas Kamnevas, Rusijos koncerno „Almaz-Antey“ mokslinis direktorius ir sparnuotosios raketos „Kalibr“ kūrėjas. 85-erių P.Kamnevas mirė pirmadienį, pranešė Rusijos žiniasklaida, cituodama bendrovės pranešimą.
Vladimiras Putinas, Pavelas Kamnevas
Vladimiras Putinas, Pavelas Kamnevas / Kremliaus spaudos biuro nuotr.

Jo mirties priežastis neatskleista.

P.Kamnevas buvo sovietų ir rusų raketų mokslininkas, technikos mokslų daktaras ir profesorius. Jis buvo Rusijos aerokosminės gynybos koncerno „Almaz-Antey“ mokslinis direktorius ir konstruktorių biuro „Novator“ direktorių valdybos pirmininkas. Rusijos darbo didvyris, apdovanotas daugybe medalių ir ordinų.

P.Kamnevas buvo Rusijos raketų ir artilerijos mokslų akademijos narys korespondentas ir daugiau kaip 20 išradimų autorius. Rusijos žiniasklaidos duomenimis, jis yra raketų „Kalibr“ šeimos kūrėjas.

Ukrainos gynybos ministerijos duomenimis, nuo vasario 24 d. iki sausio 3 d. Rusija prieš Ukrainą panaudojo 591 raketą „Kalibr“. Šiuo metu rusai turi apie 60 tokių raketų. Per paskutinius masinius raketų smūgius Rusija vienu metu panaudojo ne daugiau kaip 15 tokių raketų.

Šias prieštankines sparnuotąsias raketas sukūrė Sovietų Sąjungos ir Rusijos „Novator“ konstruktorių biuras. Jie gali įveikti iki 1 500 km atstumą.

Raketos ilgis be stiprintuvo yra 7,2 m, sparnų plotis – 3,3 m. Jos svoris – 1320 kg, o kovinės galvutės svoris – 450 kg.

Nors Rusijos Federacija jau seniai jaučia šių raketų stygių, Rusijos gynybos ministerija ciniškai grasino, kad masiniam apšaudymui naudojamų „Kalibr“ neva niekada nepritrūks. Ukrainos kariuomenė tai pavadino melu, kuriuo siekiama atakuoti Rusijos gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas