Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 14 /15:28

Moldova laikinai uždarė savo oro erdvę

Antradienį Moldova saugumo sumetimais laikinai uždarė šalies oro erdvę, pranešė šalies žiniasklaida.
Kišiniovo oro uostas
Kišiniovo oro uostas / „AP“/„Scanpix“

Nepatvirtintais duomenimis, į teritoriją prasiskverbė dronas.

Informaciją apie oro erdvės uždarymą patvirtino ir bendrovės „Air Moldova“ atstovai socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Įmonė informavo savo keleivius, kad šalies oro erdvė yra laikinai uždaryta, paragino juos „išlikti ramius“ ir nurodė, kad „laukia, kol bus atnaujinti skrydžiai“.

Vėliau Civilinės aviacijos valdyba taip pat patvirtino, jog Moldovos oro erdvė buvo kelioms valandoms uždaryta.

„Po Tarpžinybinės oro erdvės valdymo komisijos posėdžio, siekiant užtikrinti civilinės aviacijos saugą ir saugumą, vasario 14 dieną 11 val. 24 min. (vietos ir Lietuvos laiku) buvo duotas įsakymas dėl Moldovos Respublikos oro erdvės laikino uždarymo. 14 val. 47 min. oro erdvė buvo vėl atidaryta“, – sakoma agentūros pranešime.

Ši žinia pasirodė tvyrant įtampai tarp Moldovos ir Rusijos. Pirmadienį Moldovos prezidentė Maia Sandu apkaltino Maskvą sąmokslu destabilizuoti buvusią sovietinę respubliką.

Šalies lyderė skundėsi, kad Rusija planuoja pasitelkti užsienio diversantus, kad nuverstų jos šalies vadovybę, sustabdytų stojimą į Europos Sąjungą ir panaudotų ją kare prieš Ukrainą.

Jos komentarai pasirodė po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukraina atskleidė Rusijos žvalgybos planą „sunaikinti Moldovą“, o po kelių dienų atsistatydino šalies vyriausybė.

Atsakydama į tai, Rusijos užsienio reikalų ministerija atmetė M.Sandu teiginius kaip „visiškai nepagrįstus ir neįrodytus“ ir apkaltino Kyjivą bandymu įtraukti Moldovą „į griežtą konfrontaciją su Rusija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito