Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moldovos parlamentas neratifikuos susitarimo su Eurazijos ekonomine sąjunga

Stebėtojo statusas Eurazijos ekonominėje sąjungoje Moldovai bus tik simbolinio pobūdžio, šalies parlamentas šios sutarties neratifikuos, žurnalistams sakė Moldovos parlamento pirmininkas Andrianas Candu.
Moldovos parlamento pirmininkas Andrianas Candu
Moldovos parlamento pirmininkas Andrianas Candu / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Moldova

Penktadienį Maskvos vadovaujamos Eurazijos ekonominės sąjungos Aukščiausioji taryba palaikė prorusiško Moldovos prezidento Igorio Dodono iniciatyvą dėl stebėtojo statuso suteikimo jo šaliai. Sprendimas šiuo klausimu bus priimtas per kurį nors iš būsimų posėdžių.

„Tai politinis prezidento Igorio Dodono gestas. Deja, jis išsako tą pačią žinią, kurią skelbė ir per prezidento rinkimų kampaniją.

Tai neduoda jokios naudos, nes visuomenė susiskaldžiusi. Prezidento veiksmai tik didina šį susiskaldymą, užuot ieškant sprendimų ir projektų jai konsoliduoti“, – pirmadienį sakė A.Candu.

Jis pabrėžė, kad „valstybės stebėtojos statusas Eurazijos ekonominėje sąjungoje Moldovai yra daugiausia simbolinio pobūdžio ir niekaip nepaveiks situacijos šalyje ar jos santykių su kitomis partnerėmis“.

„Kad turėtų juridinę galią, bet koks tarptautinis susitarimas parlamente turi pereiti ratifikavimo procedūrą. Parlamentas neratifikuos susitarimo su Eurazijos sąjunga.

Bet kokia narystė stebėtojo teisėmis bet kokioje organizacijoje nepaveikia santykių su Europos Sąjunga, kurios atžvilgiu Moldovos Respublika turi asocijuotos valstybės statusą. Mūsų bendradarbiavimas su ES yra kito lygio“, – pažymėjo A.Candu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento