Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 03

Mongolija su Rusija žaidžia savo žaidimą: ekspertai paaiškino, kokių pasekmių ji sulauks

Tarptautinės bendruomenės izoliuotas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį atvyko į Ulan Batorą, kur jį pasitiko ne policijos pareigūnai, o garbės sargyba. Romos statutą ratifikavusi Mongolija turi įsipareigojimą pagal Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) orderį sulaikyti V.Putiną, tačiau sąmoningai pasuko kitu keliu. Ekspertai paaiškino, kas jos laukia už įsipareigojimų nesilaikymą ir kodėl ji priėmė tokį sprendimą.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Mongolijoje
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Mongolijoje / „AFP“/„Scanpix“

Arešto orderis Rusijos prezidentui buvo išduotas 2023 metų kovą dėl kaltinimų karo nusikaltimais. Manoma, kad jis ir Rusijos vaiko teisių ombudsmenė Marija Lvova-Belova neteisėtai deportavo šimtus ukrainiečių vaikų nuo tada, kai 2022 metų vasarį Maskva pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Pagal tarptautinę teisę Mongolija turi įsipareigojimą sulaikyti tokius asmenis, jeigu jie įkeltų koją į jos teritoriją. Tačiau prezidento Uchnaagijno Churelsucho atstovas spaudai sekmadienį socialiniuose tinkluose paneigė pranešimus, kad TBT išsiuntė laišką su prašymu įvykdyti orderį V.Putinui atvykus.

Antradienį paskelbtame pareiškime Mongolijos vyriausybės atstovas spaudai tvirtino, kad šalis yra priklausoma nuo energijos išteklių, todėl jai sunku uždėti V.Putinui antrankius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?