Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Myriop nuteistas JAV kalinys likus kelioms valandoms išvengė mirtinos injekcijos

Mirties bausme nuteistas Warrenas Hillas bent jau laikinai išvengė mirtinos injekcijos. Džordžijos valstijoje kalinčio vyro advokatai užginčijo naujausią įstatymą, susijusį su mirtinų kokteilių gamintojais, skelbia naujienų tarnyba BBC. W.Hillo egzekucija buvo sustabdyta likus kelioms valandoms iki jos vykdymo.
Antrankiai
Antrankiai / AFP/Scanpix nuotr.

Kalinio advokatai siekia gauti informacijos apie mirtinų vaistų gamintoją, mat ją viešinti draudžiama. Neseniai priimtas valstijos įstatymas numato, kad mirtinų vaistų gamintojas neturi būti skelbiamas viešai, kaip ir gydytojas, kuris juos paskiria. Toks įstatymas buvo priimtas kovą, kai Džordžijos valstijoje kovą pasibaigė mirtinų injekcijų atsargos. Dėl mirtinos injekcijos kokteilio pagaminimo Džordžijos valstija buvo priversta kreiptis į individualius farmacininkus, nes Europos bendrovės atsisako tiekti vaistus JAV, kuri juos naudoja mirties bausmei įvykdyti.

„Teismas nusprendė, kad reikia daugiau laiko tiriant pono Hillo skundą, kuris kelia rimtą susirūpinimą dėl ypatingo slaptumo, susijusio su mirtinos injekcijos slaptumo įstatymu ir vykdymo procesu Džordžijoje. Šis įstatymas įsigaliojo vos diena vėliau nei buvo išduotas mirties orderis ponui Hillui“, – pareiškime rašo jo advokatas Brianas Kammeris.

W.Hillas buvo nuteistas už savo gyvenimo draugės Myros Wright nužudymą, 18-metę merginą jis nušovė 1986-ais. 1990 metais vinių pilna lenta jis kalėjime nužudė kitą kalinį, Josephą Handspike’ą, už tai jam buvo paskirta mirties bausmė.

W.Hillui egzekucija buvo atšaukta jau antrą kartą. Pernai jis laikinai išsigelbėjo, kai advokatai įrodė, jog kalinys yra protiškai atsilikęs, jo intelekto koeficientas esą yra stebėtinai mažas. Advokatai pateikė dokumentus argumentuodami, jog trys gydytojai, kalinį vertinę prieš 13 metų ir nustatę, kad jis yra sveikas, dabar yra kitos nuomonės.

Vienas gydytojas teigė, kad jo įvertinimas buvo skubotas, kitas teigė, kad jo ankstesnės išvados buvo nepatikimos dėl patirties stokos. W.Hillo advokatai kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą.

Tai būtų buvęs 19-tas šiemet myriop pasiųstas kalinys JAV.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito