Sportas gyvai
06 17 /14:25

N.Zelandijoje pakilus lėktuvui užsidegė jo variklis: keleivius išgąsdino kibirkštys ir liepsnos

Liepsnos lėktuve, pirmadienį pakilusiame iš Naujosios Zelandijos Kvinstauno oro uosto į Australijoje esantį Melburną, pastebėtos netrukus po pakilimo. Ugniagesiai skelbia, kad įgulai teko staigiai keisti kryptį ir avariniu būdu nutupdyti lėktuvą.
„Virgin Australia“ lėktuvas
„Virgin Australia“ lėktuvas / 15min koliažas

Nuo kurso nukreiptas bendrovės „Virgin Australia“ lėktuvas „Boeing 737-800“ su 67 keleiviais ir šešiais įgulos nariais, skridęs į Australijoje esantį Melburną, nusileido Inverkargilyje Naujojoje Zelandijoje.

Incidentas greičiausiai kilo dėl susidūrimo su paukščiu, elektroniniu paštu atsiųstame pranešime žinaisklaidai teigė oro bendrovės operacijų vadovas Stuartas Aggsas.

Netrukus po to, kai lėktuvas pakilo iš Kvinstauno oro uosto, buvo pastebėtos liepsnos.

Ant žemės buvę liudininkai „Sky News Australia“ pranešė, kad girdėjo stiprų sprogimą, o iš lėktuvo šono matėsi kibirkštys ir liepsnos.

Vienas lėktuvo keleivis socialiniame tinkle „X“ rašė, kad lėktuvui išskrendant iš Kvinstauno buvo „keli susidūrimai su paukščiais“.

„Linkėjimai iš Inverkargilio! Nuotaika lėktuvo salone rami, truputį sukrėsta, bet mes ant žemės. Ugniagesių komandos tikrina lėktuvą. Galiu patvirtinti, kad tai buvo paukščio smūgis išskrendant“, – informavo keleivis.

Daugiau informacijos apie tai, kas įvyko, šiuo metu nėra žinoma, sakė oro uosto atstovė spaudai Catherine Nind.

„Šiuo metu neturime žinių apie jokius fizinius keleivių ar įgulos narių sužalojimus“, – teigė S.Aggsas. JIs nurodė, kad keleiviai galės pernakvoti Inverkargilyje, o po to tęs kelionę kitu reisu.

Naujosios Zelandijos oro uostuose paukščiai į lėktuvus atsitrenkia maždaug keturis kartus per 10 tūkst. orlaivių skrydžių, rašoma šalies aviacijos priežiūros institucijos interneto svetainėje.

Civilinės aviacijos administracijos teigimu, pasekmės gali būti įvairaus sunkumo, priklausomai nuo to, į kokią orlaivio vietą paukštis atsitrenkia, taip pat nuo paukščio dydžio ir piloto reakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius