Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Naikintuvų nepakanka? Rusų žurnalistai prabilo apie naujas priemones V.Putinui apsaugoti

Vienas Rusijos žurnalistas viešai užsiminė, kad greičiausiai egzistuoja antrasis autoritarinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino kortežas, skelbia nepriklausoma naujienų svetainė „Agentstvo“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AP“/„Scanpix“

Pasak straipsnio, likus maždaug pusvalandžiui iki pasirodant pirmiesiems pranešimams apie šalies vadovo atvykimą į Trejybės ir Sergejaus laurą, televizijos kanaluose pasirodė prezidento kortežo, važiuojančio per Maskvą, vaizdo įrašas.

Leidinio „Kommersant“ korespondentas Andrejus Kolesnikovas atkreipė dėmesį, kad tuo metu „tikrasis kortežas“ jau buvo Sergijev Posade.

„Tuo metu „Telegram“ kanalai pranešė, kad Rusijos prezidento kortežas ką tik buvo pastebėtas Naujojo Arbato gatvėje. Tuo tarpu tikrasis V.Putino kortežas kaip tik įvažiavo į lauros teritoriją“, – pažymėjo žurnalistas.

A.Kolesnikovas paaiškino, kad valstybinės naujienų agentūros „RIA Novosti“ kanalas platformoje „Telegram“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame V.Putino kortežas Maskvos centre užfiksuotas 17.12 val. O 17.49 val. tas pats kanalas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame prezidentas jau eina viena iš lauros gatvių.

„Darant prielaidą, kad V.Putino kortežas buvo vienas, išeina, kad per 37 minutes prezidentas nuvažiavo 72 km, po to greitai išlipo iš automobilio ir pradėjo eiti pėsčiomis per laurą“, – svarstė „Agentstvo“ žurnalistai.

„AFP“/„Scanpix“/Rusijos prezidento Vladimiro Putino kortežas
„AFP“/„Scanpix“/Rusijos prezidento Vladimiro Putino kortežas

Paslaugos „Yandex.Maps“ duomenimis, vairuotojai tą patį kelią be spūsčių įveikia maždaug per valandą.

Be to, atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad vaizdo įraše iš Maskvos centro prezidento kortežas palyginti nedidelis: jį sudaro tik 10 automobilių, iš kurių vos vienas limuzinas, nėra greitosios pagalbos automobilių ar mikroautobusų.

Pavyzdžiui, birželio 5 d. Sankt Peterburge kortežą sudarė mažiausiai 20 automobilių. O Kaliningrade 2022 m. korteže buvo du limuzinai.

Kai V.Putinas sugrįžo iš Sergijev Posado, jo korteže taip pat buvo du limuzinai. Be to, grįžtantis atgal kortežas buvo ilgesnis – vaizdo įraše užfiksuotoje dalyje buvo ne mažiau kaip 12 automobilių (dalis kortežo vaizdo įraše neužfiksuota).

Anksčiau pranešta, kad V.Putinas pradėjo skraidyti po Rusiją lydimas naikintuvų. Tai buvo pirmas vizualiai patvirtintas atvejis nuo karo pradžios, kai V.Putino lėktuvą vizito į Rusijos regioną metu lydi kariniai orlaiviai. Prieš tai naikintuvai prezidentą lydėdavo tik užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius