Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO pajėgos Adeno įlankoje sučiupo septynis piratus

NATO pajėgoms priklausantis Nyderlandų karo laivas šeštadienį sučiupo septynis piratus, kurie, ginkluoti šautuvais ir granatomis, atakavo tanklaivį, pranešė NATO pareigūnai.
Piratai
Piratai / Photos.com

NATO leitenantas komandoras Alexandre'as Fernandesas dar sakė, kad olandų jūrų desantininkai išvadavo 20 įkaitų, kurie buvo priversti valdyti piratų „motininį“ laivą, iš kurio buvo puldinėjami krovinių laivai strategiškai svarbioje Adeno įlankoje.

Pasak jo, olandų fregata nuskubėjo į pagalbą tanklaiviui „Handytankers Magic“, kurį valdo Graikijos bendrovė „Roxana Shipping SA“. Po piratų atakos laive buvo rasta nesprogusi raketinio granatsvaidžio granata.

Penktadienį Adeno įlankoje skifui (motorinei valčiai) su penkiais ginkluotais vyrais priartėjus prie danų krovinių laivo „Puma“, JAV ir Pietų Korėjos karo laivai nusiuntė orlaivį į rajoną, kuriame kilo grėsmė danų laivui.

Jūrų piratai užgrobia daugybę laivų, įkaitais paima šimtus jūrininkų, išpirkos per kelis mėnesius siekia milijonus dolerių - visa tai privertė prie Afrikos krantų ir tolimesnėse akvatorijose sutelkti didžiules karo laivynų pajėgas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito