Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 02

Naujametės Rusijos atakos: kur krypsta karas Ukrainoje?

Per Naujuosius Rusija surengė kelias dešimtis išpuolių Ukrainos sostinėje ir kituose miestuose, žuvo mažiausiai keturi žmonės. Apšaudymai raketomis bei dronais tęsėsi ir naktį į pirmadienį. Ukrainiečiai ruošiasi naujoms atakoms prieš ar per stačiatikių Kalėdas sausio 7-ąją dieną. Apie įvykius fronte 15min video laidoje „15/15“ kalbėjomės su Gynybos paramos fondas vadovu, atsargos pulkininku Vaidotu Malinioniu.
Rusijos ataka Kyjive
Rusijos ataka Kyjive / AFP/„Scanpix“ nuotr.

– Rusijos naujametiniai išpuoliai buvo nukreipti į didžiųjų miestų centrus. Ar pastaruoju metu pastebite Rusijos taktikos pokyčių?

– Na, kažkokių labai didelių pokyčių nepastebime. Tik tiek galime pasakyti, kad jiems reikia 2-3 savaičių, kad suorganizuotų tokią, sakykime, skaitlingesnę oro ataką raketomis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vaidotas Malinionis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vaidotas Malinionis

Prieš pat Naujuosius metus, gruodžio 31-ąją surengta ataka nebuvo tokia masyvi. Buvo virš 20 tų raketų paleistų ir iš jų dalį pavyko numušti. Bet galima atkreipti dėmesį, kad jie koncentravo tą ataką į Kyjivą. numušti.

Taip kad Vladimiras Putinas ignoruoja visas šventes. Kuo didesnė šventė, tuo, matyt, jiems kyla didesnis noras atakuoti.

– Ukrainiečiai kalba jau ir apie sausio 7-ąją dieną, apie stačiatikių Kalėdas. Kiek ta simbolika svarbi, kiek ji gali skatinti atakuoti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito