Sportas gyvai

Naujas lėktuvas „Airbus A320neo“ importuotas į Rusiją apeinant sankcijas

Į Rusiją įvežtas naujas „Airbus A320neo“ – patobulinta „Airbus A320“ šeimos siauro korpuso keleivinių lėktuvų versija. Apie nesankcionuoto orlaivio pasirodymą Rusijoje pranešė „Telegram“ kanalas „Aviacionnaja Antresol“, kuris, be kita ko, seka užsienio orlaivių registracijos pakeitimą.
Lėktuvas „Airbus A320neo“
Lėktuvas „Airbus A320neo“ / Mathias Düber/Planespotters.net nuotr.

Autoriai pažymėjo, kad birželio 16 d. lėktuvas „Airbus A320neo“, kurio serijos numeris 8774, staiga pakeitė registracijos numerį, gavo rusišką prierašą ir tą pačią dieną atskrido iš Omano sostinės Maskato į Maskvą.

Orlaivis pagamintas 2019 m. kaip verslo lėktuvas. Iš pradžių jis priklausė bendrovei „Sorens Aero“ ir skraidė San Marinui priklausančiu registracijos numeriu T7-HHH. 2022 m. rugpjūtį jis buvo perduotas Azerbaidžano bendrovei „SW Business Aviation“ ir pradėjo skraidyti su registracijos numeriu 4K-5555. Birželio 16 d. orlaivis gavo Rusijos registracijos numerį RA-73889.

Kaip tyrimų portalui „The Insider“ paaiškino medžiagos autoriai, likus kelioms dienoms iki rusiškos registracijos gavimo orlaivis taip pat turėjo numerį su Tadžikijos identifikacija, tačiau neilgam, ir ši informacija neatsispindėjo operatorių pasikeitimo istorijoje.

Taigi šis „Airbus“ tapo pirmuoju „Neo“ šeimos „Airbus“ verslo lėktuvu Rusijoje – matyt, kažkas jį įsigijo savo privačiam lėktuvų parkui. Naujasis savininkas Rusijoje yra „North-West Air Company“, verslo lėktuvų operatorius, besispecializuojantis VIP kelionių lėktuvais srityje.

„Sorens Aero“ registruota San Marine, tačiau jos adresas ir telefono numeris yra Maltoje, o tai, matyt, fiktyvi bendrovė, skirta orlaiviui registruoti, skelbia „The Insider“. Per šią bendrovę į Rusiją po karo pradžios pateko dar vienas „Airbus“ – „Sorens Aero“ priklausė „Airbus A318-100“, kurio serijos numeris 4650, 2022 m. birželį jis pakeitė registraciją iš San Marino į rusišką ir tapo RA-73888.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius