Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujasis JK užsienio reikalų sekretorius pritaria neatidėliotinoms paliauboms Gazos Ruože

Naujasis Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy penktadienį pakartojo, kad remia tarptautines pastangas užtikrinti „neatidėliotinas paliaubas“ Gazos Ruože ir išlaisvinti likusius įkaitus.
Darbo vyriausybės kabineto paskyrimai JK. / Tayfun Salci / ZUMAPRESS.com
Davidas Lammy

51-erių D. Lammy savo pirmuosiuose komentaruose po to, kai tapo vyriausiuoju šalies diplomatu, teigė, kad jis „imsis nenuilstamo diplomatinio darbo“ siekiant šių dviejų tikslų.

Naujasis Jungtinės Karalystės premjeras leiboristas Keiras Starmeris prieš kelias valandas patvirtino, kad D. Lammy, kuris nuo 2021 metų yra partijos atstovas užsienio reikalams, paskirtas į šį postą po triuškinamos leiboristų pergalės Jungtinėje Karalystėje ketvirtadienį vykusiuose visuotiniuose rinkimuose.

„Visi suprantame bendruomenių, mačiusių vaizdus iš Izraelio ir Gazos Ruožo, agoniją“, – sakė D. Lammy iš Užsienio reikalų ministerijos.

„Tačiau dabar reikia nenuilstamai imtis diplomatijos, kad nedelsiant būtų sudarytos paliaubos ir išlaisvinti įkaitai“, – teigė jis.

D. Lammy, keičiantis konservatorių premjero Rishi Sunako vyriausybėje dirbusį diplomatijos vadovą Davidą Cameroną, pridūrė, kad „diplomatinėmis priemonėmis darysiu viską, ką galiu“, kad paremčiau JAV prezidento Joe Bideno pastangas užtikrinti paliaubas.

Gegužę J. Bidenas išdėstė naują susitarimą dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo, kurį pasiūlė Izraelis.

Pagal šį pasiūlymą Izraelio pajėgos pasitrauktų iš visų apgyvendintų Gazos Ruožo teritorijų, per pirmąsias šešias savaites „Hamas“ išlaisvintų įkaitus ir paliaubos būtų pratęstos, derybininkams siekiant susitarti dėl ilgalaikės taikos.

Izraelio Centrinės žvalgybos agentūros „Mossad“ direktorius Davidas Barnea penktadienį turėjo atvykti į Katarą deryboms su tarpininkais dėl paliaubų Gazos Ruože ir įkaitų išlaisvinimo.

JK vyriausybė, vadovaujama K. Starmerio pirmtako Rishi Sunako, rėmė JAV vadovaujamas pastangas, todėl nesitikima, kad leiboristai, sugrįžę į valdžią, pakeis Londono politiką konflikto atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi