Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujoji Sibiro tigrų ambasadorė – V.Putino šokdinta buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė

Buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė, į Rusiją gyventi persikrausčiusi Karin Kneissl oficialiai grįžta į diplomatinę areną ir vadovaus Rusijos prezidentui artimam projektui.
Karin Kneissl ir Vladimiras Putinas
Karin Kneissl ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ji pradės dirbti Sibiro tigrų išsaugojimo Rusijoje ambasadore, rašo Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“. Buvusi diplomatė padės Amūro tigrų centrui, Rusijos prezidento Vladimiro Putino iniciatyva įsteigtai gamtosaugos organizacijai, tvarkyti tarptautinius reikalus.

Naujos pareigos centre suteiks K.Kneissl „galimybių padėti tiek visai populiacijai, tiek atskiram individui“, „RIA Novosti“ sakė centro direktorius.

„Ji turi daug patirties – būtent europietiškos patirties, kaip prižiūrėti gamtą, atkurti tai, kas prarasta, ir ji kaip niekas kitas supranta, kaip tai sunku ir kokias dideles pastangas deda Rusijos Federacija“, – sakė direktorius.

Per vestuves šoko su V.Putinu

K.Kneissl, kuri yra žinoma dėl to, kad per savo vestuves šoko su V.Putinu, ne tik noriai gina nykstančias rūšis – ji tarptautinėje arenoje garsiai gina Rusiją, savo naujuosius namus, skelbia leidinys „Politico“.

Diplomatė 2017-2019 m. vadovavo Austrijos užsienio reikalų ministerijai nuo kraštutinių dešiniųjų Laisvės partijos. Jos vestuvės 2018 m. vasarą sulaukė tarptautinio dėmesio, kai Rusijos prezidentas ne tik dalyvavo renginyje, bet ir šoko valsą su nuotaka.

Kitais metais kraštutinių dešiniųjų partiją sukrėtė jos lyderio sąmokslo su Rusija skandalas, o jos ministrai, tarp jų ir K.Kneissl, buvo išmesti iš vyriausybės.

Persikėlė gyventi į Rusiją

Tačiau rusai suteikė jai naujo gyvenimo šansą – ji tapo nuolatine Kremliaus remiamo tarptautinio naujienų kanalo RT laidų dalyve, o 2021 m. tapo valstybinės naftos bendrovės „Rosneft“ valdybos nare.

Praėjusiais metais K.Kneissl persikėlė į Rusiją ir ėmė vadovauti analitiniam centrui V.Putino gimtajame Sankt Peterburge. Ji aktyviai dalyvauja Maskvos diplomatinėje veikloje, pavyzdžiui, šių metų liepą Jungtinių Tautų susitikime pasakė kalbą, ragindama nutraukti ginklų tiekimą Ukrainai.

Austrijos užsienio reikalų ministeriją buvusio jos lyderio kalba Jungtinėse Tautose pribloškė: „Atrodo, kad kvailysčių sezonas atėjo ir į Rusiją“, – tuomet sakė atstovas spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas