Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 05 /14:58

Nawazas Sharifas patvirtintas Pakistano premjeru

Pakistano parlamentarai trečiadienį patvirtino Nawazą Sharifą naujuoju šalies premjeru – išrinko jį precedento neturinčiai trečiai kadencijai šiame poste.
Nawazas Sharifas
Nawazas Sharifas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Praėjus beveik 14-ai metų po to, kai buvo nušalintas per karinį perversmą, Pakistano musulmonų lygos-N lyderį balsavimu į šį postą sugrąžino Nacionalinė Asamblėja, per tiesioginę televizijos transliaciją paskelbė parlamento pirmininkas Ayazas Sadiqas.

N.Sharifas gavo 244 balsus 342 vietų parlamente.

Paragino JAV nutraukti bepiločių lėktuvų smūgius

N.Sharifas trečiadienį paragino Jungtines Valstijas baigti bepiločių lėktuvų smūgius šalies šiaurės vakarų regione, kai įstatymų leidėjai patvirtino jo kandidatūrą precedento neturinčiai trečiai kadencijai.

„Mes gerbiame kitų suverenumą, ir jie taip pat turėtų gerbti mūsų suverenumą bei nepriklausomybę. Ta kampanija turėtų baigtis“, – pareiškė, N.Sharifas, ragindamas parengti išsamią strategiją, siekiant su šaknimis išrauti ekstremizmą.

Raketų smūgiai iš bepiločių JAV orlaivių kelia didelį nepasitenkinimą Pakistane, tačiau Vašingtonas juos laiko gyvybiškai svarbia priemone kovoje su Talibano ir tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ kovotojais, įsitvirtinusiais Pakistano centrinės valdžios menkai kontroliuojamuose genčių regionuose.

N.Sharifas sakė, kad Pakistanas bendradarbiaus su NATO, Aljansui išvedant savo pajėgas iš kaimyninio Afganistano, tačiau perspėjo, kad Vašingtonas turi rimtai vertinti Islamabado susirūpinimą dėl bepiločių lėktuvų atakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?