Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne taip pastatei automobilį: R.Kadyrovas nusprendė siųsti į karą eismo taisyklių pažeidėjus

Visus įstatymų pažeidėjus Čečėnijoje norima siųsti į karą, o ne patraukti administracinėn atsakomybėn, pareiškė respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr.

„Jei negerbi įstatymų, arba eini už grotų maksimaliam terminui, arba pasirašai sutartį ir keliauji į „specialiosios karinės operacijos“ zoną. Užuot traukus pažeidėjus administracinėn atsakomybėn, bus tikslingiau išsiųsti juos tarnauti į Rusijos kariuomenės gretas. Čia priešui ir rodyk savo drąsą, įžūlumą ir narsą. Atsižvelgiant į tai, kad formuojame naują 2500 vyrų pulką, tai bus tikslinga. Vietos bus visiems“, – sakė jis.

Pasak jo, ši iniciatyva paveiks jaunus žmones, kurie veda palaidą, amoralų gyvenimo būdą, gali „parkuotis“ bet kur, vairuoti apsvaigę nuo narkotikų, pažeidinėti kelių eismo taisykles ir provokuoti konfliktus.

Kalbėdamas apie kalėjimo bausmę už nedidelius prasižengimus, Čečėnijos vadovas neskyrė baudžiamosios atsakomybės nuo administracinės.

Taip kovoja su probleminiu jaunimu

R.Kadyrovas pareiškimais apie įstatymų pažeidėjų siuntimą į karą Ukrainoje bando kovoti su „probleminiu jaunimu“.

„Ne kartą raginome respublikos jaunimą būti pavyzdingu ir garbingu, gyventi pagal mūsų tradicijas. Žinoma, šlovė Dievui, šiandien praktiškai visa pažangioji Čečėnijos visuomenės dalis mokosi, sportuoja, išbando savo jėgas įvairiose srityse, kuriose bus naudinga sau ir mūsų tautai. Tačiau yra ir tokia kategorija, kad ir nedidelė, kuri mano, kad jai jokie įstatymai nerašomi“, – sakė Čečėnijos vadovas ir pasiūlė karą kaip problemos sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas