Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinas įžūlumas: B.Johnsonas atskleidė, kuo sirgo karalienė Elžbieta II prieš mirtį

Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pažeidė karališkąjį protokolą ir naujai išleidžiamuose memuaruose teigia, kad karalienė Elžbieta II prieš mirtį sirgo kaulų vėžiu, skelbia CNN.
Karalienė Elizabeth II
Karalienė Elizabeth II / Vida Press nuotr.

Knygoje, kuri knygynuose pasirodys spalio 10 d. ir kurios ištraukos šią savaitę buvo išspausdintos laikraštyje „Daily Mail“, minimos paskutinės monarchės dienoss Balmorale, Škotijoje.

B.Johnsonas oficialiai atsistatydino likus vos dviem dienoms iki Elžbietos II mirties 2022 m. rugsėjį, o nuo to laiko buvo aršiai spėliojama, kaip tiksliai ji mirė.

„Metus ar daugiau žinojau, kad ji sirgo tam tikros formos kaulų vėžiu, o jos gydytojai nerimavo, kad bet kuriuo metu gali prasidėti staigus pablogėjimas“, – rašė jis ištraukoje.

B.Johnsono pasakojimas – tai pirmas viešas buvusio aukšto rango vyriausybės pareigūno užsiminimas apie tai, kokia galėjo būti karalienės mirties priežastis. Mirties liudijime ji įvardyta kaip „senatvė“.

B.Johnsonas nėra pirmasis ministras pirmininkas, kuris autobiografijoje prisimena savo gyvenimą, darbo laiką ir bendravimą su mirusia karaliene.

Buvę Didžiosios Britanijos vadovai Tony Blairas, Gordonas Brownas ir Davidas Cameronas tai darė, tačiau tik bendrais bruožais ir be tokių ryškių detalių kaip B.Johnsonas.

Bakingamo rūmai laikosi politikos nekomentuoti knygų apie karališkąją šeimą, todėl nepatvirtino ir nepaneigė B.Johnsono teiginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas