Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepale žuvo italų alpinistas

Ant Nepalo Daulagirio kalno žuvo italų alpinistas; jis tapo pirmąja pavasario alpinizmo sezono auka, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Daulagirio viršukalnė
Daulagirio viršukalnė/Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“/AP nuotr.

37 metų Simone La Terra smarkus vėjo gūsis sekmadienį nubloškė nuo septintos aukščiausios pasaulio viršūnės – 8 167 metrų kalno. Jo palaikai buvo aptikti pirmadienį.

Italo ekspediciją suorganizavusios kompanijos „Prestige Adventure“ atstovas Dambaras Parajuli sakė, kad S.La Terra nelaimės metu buvo palapinėje, buvusioje 6 900 metrų aukštyje.

Alpinisto komandos nariai ieškojo kolegos kūno patys, nes dėl prastų oro sąlygų aukščiau negalėjo pakilti gelbėtojų sraigtasparnis, nurodė D.Parajuli.

„Jo kūnas buvo rastas šįryt 800 metrų žemiau (jo stovyklos) vietos“, – teigė jis.

Visas alpinistų ekspedicijas kontroliuojančio Nepalo turizmo departamento atstovas Ramas Prasadas Sapkota taip pat patvirtino italo žūties faktą.

„Jo kūnas buvo surastas ir atgabentas į Katmandu“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Į vidurio Nepale esantį Daulagirio kalną pirmoji įkopė šveicarų ir austrų komanda 1960-aisiais. Nuo to laiko ši viršūnė buvo įveikta dar 537 kartus, o 83 žmonės kopdami į ją žuvo.

Praėjusiais metais nuo Daulagirio nukrito ir žuvo jo viršūnę pasiekęs 33 metų vedlys šerpas.

Metais anksčiau dingo į šį kalną kopęs olandų alpinistas, o vienas indas, taip pat bandęs įveikti šią viršūnę, mirė nuo kalnų ligos.

S.La Terra buvo patyręs alpinistas, įveikęs mažiausiai penkias didesnes kaip 8 km viršūnes ir bandęs įkopti į dar kelis kalnus Nepale, Pakistane ir Tibete, rašoma jo asmeniniame tinklalapyje.

Balandį prasidedantis pavasario alpinizmo sezonas, pasižymintis gana šiltais ir nevėjuotais orais, į Nepalą, kur yra aštuonios aukščiausios pasaulio viršūnės, kasmet privilioja šimtus alpinistų.

Šiemet Nepalo vyriausybė 792 alpinistams išdavė leidimus balandį ir gegužę kopti į 26 šios šalies kalnus, tarp jų buvo 346 leidimai kopti į aukščiausią pasaulio viršūnę – Everestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito