Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nepatvirtinti pranešimai: Izraelio pajėgos įžengė į Libano teritoriją

Izraelis informavo Jungtines Valstijas, kad tęs ribotą antžeminę operaciją, nukreiptą prieš „Hezbollah“ infrastruktūrą Libane netoli sienos su Izraeliu, pranešė JAV valstybės departamentas. Skelbiama, kad Izraelio pajėgos jau peržengė sieną su Libanu, o šios šalies kariuomenė atsitraukė.
Izraelio pajėgos
Izraelio pajėgos / „AFP“/„Scanpix“

Pirmadienį pasirodė ženklų, kad Izraelis pasirengęs siųsti sausumos pajėgas į Libaną – praėjus dviem savaitėms po išpuolio prieš proiraniškos radikalios grupuotės „Hezbollah“ vadavietę Beirute. Apie didėjančias tikimybes pradėti sausumos operaciją praneša pasaulio žiniasklaida, skelbia „Laisvės“ radijo stotis. Apie tai praneša naujienų agentūros „Reuters“ žurnalistai iš Beiruto, Jeruzalės ir Vašingtono.

Pagrindinis pastarųjų dienų įvykis buvo patvirtinimas, kad buvo nužudytas „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah. Po šios sėkmės Izraelis tęsė savo oro smūgius bei specialiųjų pajėgų įsiskverbimus pro sieną su Libanu.

JAV pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, agentūrai „Reuters“ sakė, kad Izraelio karių judėjimas ir dislokavimas leidžia manyti, jog sausumos operacija yra neišvengiama. Libano saugumo šaltinis teigė, kad Libano kariai pasitraukė iš pozicijų palei pietinę sieną su Izraeliu maždaug už penkių kilometrų į šiaurę. Libano kariuomenės atstovas spaudai šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė.

Pasak JAV televizijos „CBS News“ šaltinio, Izraelio valdžios institucijos gali pradėti operaciją jau naktį į antradienį.

Vėlų pirmadienio vakarą Izraelio kariuomenė pradėjo antžeminę operaciją pietų Libane, pranešė „Al-Arabiya“ televizija, remdamasi savo šaltiniais.

Žurnalistai praneša, kad Izraelio tankai įvažiavo į Rmeišą pietų Libane.

„AFP“/„Scanpix“/Izraelio smūgis Libanui
„AFP“/„Scanpix“/Izraelio smūgis Libanui

Žiniasklaida, remdamasi palydovinėmis nuotraukomis, taip pat teigė, kad Izraelis prie sienos su Libanu pritraukė apie 100 transporto priemonių – nuo tankų iki sunkvežimių ir šarvuočių.

Izraelio gynybos pajėgos pirmadienį paskelbė „uždarą karinę zoną“ netoli Misgavos, Metulos ir Kfar Giladi gyvenviečių šiaurinėje šalies dalyje, prie sienos su Libanu.

„Shutterstock“/Izraelio karys
„Shutterstock“/Izraelio karys

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas šiaurės Izraelio vietos tarybų vadovams pareiškė, kad netrukus prasidės kitas karo palei pietinę Libano sieną etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas