Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Neperšaunamos liemenės Raudonojoje aikštėje: Kremlius ėmėsi slaptų veiksmų dėl V.Putino

Rusijos specialiosios tarnybos beprecedenčiu mastu sustiprino ir taip griežtas saugumo priemones aplink prezidentą Vladimirą Putiną, apie tai „The Moscow Times“ sakė du Rusijos pareigūnai, dalyvavę daugelyje V.Putino viešų pasirodymų, ir Kremliui artimas šaltinis.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kremlius, kuriam ir taip jau buvo paskelbta padidinta saugumo parengtis dėl invazijos į Ukrainą, buvo sukrėstas neseniai įvykdytų išpuolių prieš aukšto rango politikus Europoje ir Azijoje ir, reaguodamas į tai, sustiprino V.Putino apsaugą.

„Kremlius labai rimtai vertina Vladimiro Putino saugumą. Jį saugo visa armija matomų ir nematomų sargybinių“, – ‚The Moscow Times‘ sakė Rusijos pareigūnas, dalyvavęs gegužės 9 d. vykusiame Pergalės dienos parade.

Jis, kaip ir visi šiam straipsniui apklausti Rusijos šaltiniai, kalbėjosi su „The Moscow Times“ su anonimiškumo sąlyga dėl šio klausimo jautrumo.

Tarp Kremliui kylančių rizikos veiksnių yra Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) išduotas V.Putino arešto orderis dėl kaltinimų karo nusikaltimais, taip pat Ukrainos dronų ir sabotažo atakų bei islamo radikalų išpuolių rizika, sakė antrasis pareigūnas.

Jis taip pat pridūrė, kad Kremlius yra ypač budrus po 2022 m. įvykdyto Japonijos ministro pirmininko Shinzo Abe nužudymo ir praėjusį mėnesį įvykdyto pasikėsinimo į Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico gyvybę.

Kremlius viešai yra sakęs, kad nėra reikalo stiprinti saugumo.

„Saugumo priemonės yra standartinio lygio. Darome viską, ką reikia daryti, kad užtikrintume prezidento saugumą“, – gegužės mėnesį po pasikėsinimo į R.Fico žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Iš tikrųjų specialiosios tarnybos kontroliuoja praktiškai kiekvieną V.Putino gyvenimo aspektą, iki pat visų jo valgių tikrinimo dėl nuodų naudojant nešiojamąją laboratoriją, sakė Kremliui artimas šaltinis.

„Prezidentas turi asmeninius virėjus, kurie visada keliauja kartu su juo. Kartu su juo vežami ir maisto produktai, – sakė šaltinis. – Tačiau net ir tada su V.Putinu visada keliauja speciali pareigūnų grupė, kuri patikrina visus patiekalus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius