Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėta Rusijos policininkų akcija: gina suimtą aktyvistą, viešinantį pareigūnų nuodėmes

Rusijos policininkai dažnai ir turbūt ne visiškai pagrįstai įsivaizduojami kaip beveidžiai Kremliaus tarnai. Bet tada ima ir nustebina: labai nemažai jų internete surengė virtualią paramos savo buvusiam kolegai, kuris ilgai viešino pareigūnų nuodėmes, bet praėjusią savaitę buvo suimtas, akciją, rašo „The Moscow Times“.
Vladimiras Voroncovas
Vladimiras Voroncovas / „Twitter“ nuotr.

Vladimiras Voroncovas, kuris įkūrė socialinio tinklo puslapį „Ombudsment“, iš pradžių du kartus per vieną mėnesį turėjo įsileisti į namus policiją. O praėjusią savaitę pareigūnai tiesiog iš sraigtasparnio nusileido ant jo namo stogo, išpjovė jo duris ir suėmė vyrą.

Kaltinimai? Esą V.Voroncovas šantažo būdu pareikalavo iš buvusio policininko 300 tūkst. rublių (3,77 tūkst. eurų) už privačių pastarojo nuotraukų neskelbimą.

Bet tada labai nemažai pareigūnų, daugelis anonimiškai, pradėjo skelbti savo ženklelių ar uniformos dalių nuotraukas su rusiškomis grotažymėmis #LaisvęVoroncovui ar #AšEsu/MesEsameVoroncovas.

Vkontakte nuotr./Rusijos policijos pareigūnų surengta paramos V.Voroncovui akcija
Vkontakte nuotr./Rusijos policijos pareigūnų surengta paramos V.Voroncovui akcija

„Mes pasipiktinę specialiųjų pajėgų elgesiu. Bute buvo Vladimiro žmona ir dukra.

Vladimiras nėra pavojingas visuomenei“, – teigė Maskvos policijos šunų dresuotojas Maksimas Kuzmenkovas, vienas iš tų pareigūnų, kurie drįso viešai paremti V.Voroncovą.

Leonidas Kozlovas, Maskvos policijos kadetas, irgi teigė, kad policininkai privalo viešai parodyti paramą V.Voroncovui, „nes jis padėjo kitiems išspręsti problemas viešumu“.

Vkontakte nuotr./Rusijos policijos pareigūnų surengta paramos V.Voroncovui akcija
Vkontakte nuotr./Rusijos policijos pareigūnų surengta paramos V.Voroncovui akcija

„Vidaus reikalų ministerijos struktūroms tai nepatiko ir jos nusprendė, jei atvirai, jį užčiaupti. Jei Vladimiras padėjo kitiems, turime paremti jį, nes tai moralu“, – aiškino L.Kozlovas.

V.Voroncovas neigia jam metamus kaltinimus ir tikina, kad norima jam „atkeršyti už visuomeninę veiklą ginant paprastų policininkų teises“.

Vyras pirmadienį iš areštines buvo perkeltas į ligoninę, sako jo advokatas. Greitosios pagalbos kviestasi esą jau prieš kelias dienas, tačiau atvykę medikai atsisakė pasiimti V.Voroncovą į gydymo įstaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas