Netikėtas žingsnis: Maskva pripažino pasitraukimą iš pozicijų prie Bachmuto

Rusijos Gynybos ministerija pripažino, kad pasitraukė iš pozicijų į šiaurę nuo Bachmuto miesto Ukrainos Donecko srityje, dėl kurio nuo praėjusios vasaros vyksta įnirtingi mūšiai tarp besiginančios Ukrainos kariuomenės ir Rusijos pajėgų, skelbia „Radio Svoboda“.
Bachmutas
Bachmutas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienio spaudos konferencijoje ministerijos atstovas spaudai Igoris Konašenkovas sakė, kad Rusijos kariuomenė „užėmė naują liniją“ netoli Berchovsko telkinio „atsižvelgdama į palankias sąlygas“.

Iš tikrųjų tai reiškia atsitraukimą Bohdanivkos srityje. Anksčiau apie jį ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį pranešė „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, Rusijos kariniai tinklaraštininkai ir Ukrainos kariuomenė.

Rusijos kariškių atsitraukimas leidžia Ukrainos kariuomenei tvirtai kontroliuoti kelią į Časiv Jarą – vienintelį kelią, kuriuo šiuo metu aprūpinamos Ukrainos pajėgos Bachmute.

J.Prigožinas sakė, kad ilgainiui tai gali lemti jo samdinių apsupimą miesto viduje. Rusijos kariuomenė šių pranešimų nekomentavo.

„AP“/„Scanpix“/„Wagner“ pajėgų vadas Jevgenijus Prigožinas
„AP“/„Scanpix“/„Wagner“ pajėgų vadas Jevgenijus Prigožinas

Penktadienį surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje Rusijos kariuomenės atstovas teigė, kad Ukrainos kariai dieną prieš tai judėjo Soledaro kryptimi Donecko srityje „palei visą kontakto liniją“, besitęsiančią daugiau kaip 95 km.

I.Konašenkovas sakė, kad puolime dalyvavo daugiau kaip 1 000 kariškių (po 10 žmonių kilometro fronto linijos ruože) ir iki 40 tankų.

„AP“/„Scanpix“/Bachmutas
„AP“/„Scanpix“/Bachmutas

Dieną prieš tai Rusijos šaltiniai pranešė, kad Ukrainos kariuomenė pradėjo plataus masto puolimą.

Vėliau šie pranešimai buvo paneigti. Ukrainos vadai jų nekomentavo.

Penktadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad kariuomenei pavyko sustabdyti Rusijos pajėgas ir kai kuriomis kryptimis jas „net nustūmė atgal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas