Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 15 /09 16 00:10

FTB: šūviai netoli D.Trumpo „atrodo kaip pasikėsinimas nužudyti“, įtariamasis sulaikytas

Buvęs prezidentas Donaldas Trumpas yra saugus, nors sekmadienį „netoliese“ jo buvo šaudoma, pranešė jo kampanija.

„Prezidentas Trumpas yra saugus po šūvių netoli jo. Daugiau informacijos šiuo metu nėra“, – sakoma jo kampanijos atstovo spaudai Steveno Cheungo pareiškime.

Kaip pranešama, buvęs prezidentas žaidė golfą „Trump International“ golfo klube Vest Palm Byče Floridoje. Pasak šaltinio, kurį cituoja televizija CNN, aikštynas buvo nedelsiant uždarytas.

D.Trumpas ten leido laisvą nuo prezidento rinkimų kampanijos dieną, teigiama keliuose žiniasklaidos pranešimuose.

Slaptoji tarnyba socialiniame tinkle „X“ pranešė, kad kartu su Palm Bičo apygardos šerifo biuru tiria saugumo incidentą, susijusį su D.Trumpu. Slaptoji tarnyba teigė, kad incidentas įvyko prieš pat 14 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku.

Slaptoji tarnyba irgi patikino, kad D.Trumpas yra saugus.

Nėra aišku, kas paleido šūvius, ir nėra jokių tiesioginių požymių, kad taikytasi būtent į D.Trumpą.

Kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad šūviais apsikeitė du žmonės, įsivėlę į konfliktą netoli golfo aikštyno.

Vis dėlto tai įvyko tebesant didesniam susirūpinimui dėl kandidato saugumo artėjant JAV prezidento rinkimams.

VIDEO: Ką žinome apie dar vieną pasikėsinimą į Donaldo Trumpo gyvybę

Baltieji rūmai jaučia palengvėjimą žinodami, kad D.Trumpas yra saugus

Baltieji rūmai pranešė, kad prezidentas Joe Bidenas ir viceprezidentė Kamala Harris jaučia palengvėjimą žinodami, kad Donaldas Trumpas yra saugus, ir buvo informuoti apie saugumo incidentą, susijusį su buvusiu prezidentu, kai jis anksčiau sekmadienį žaidė golfą.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas ir Kamala Harris
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas ir Kamala Harris

J.Bidenas ir K.Harris, kurie šiandien yra Vašingtone, kur nevyksta jokie vieši renginiai, bus informuojami savo komandos.

„Prezidentas ir viceprezidentas buvo informuoti apie saugumo incidentą tarptautiniame golfo aikštyne, kur buvęs prezidentas D.Trumpas žaidė golfą. Jiems palengvėjo žinant, kad jis yra saugus. Jiems bus reguliariai teikiama naujausia informacija iš jų komandos“, – teigiama Baltųjų rūmų pareiškime.

K.Harris atskiru pranešimu pasmerkė smurtą.

„Buvau informuota apie pranešimus apie šūvius netoli buvusio prezidento D.Trumpo ir jo nuosavybės Floridoje, ir džiaugiuosi, kad jis yra saugus“, – sakė demokratė, susigrumsianti su D.Trumpu lapkričio rinkimuose.

„Smurtui nėra vietos Amerikoje“, – pabrėžė ji.

Liudininkas: „20 ar daugiau policijos automobilių, skriejančių iš aplinkinių gatvių“

Liudininkas sako matęs „20 ar daugiau policijos automobilių, skriejančių iš aplinkinių gatvių“, kaip jis apibūdino skubų reagavimą prie Donaldo Trumpo golfo aikštyno Floridoje.

„Iš to, ką mačiau, penki juodi nežymėti visureigiai užblokavo pilką mersedesą prie golfo aikštyno“, – naujienų agentūrai AP pasakojo Maksas Egusquiza iš Palm Beacho.

„Iš aplinkinių gatvių skriejo apie 20 ar daugiau policijos automobilių“, – sakė jis.

Du mėnesiai po pasikėsinimo

Apie šaudymą pranešta praėjus dviem mėnesiams po to, kai buvo pasikėsinta į D.Trumpo gyvybę. Respublikonas, liepos 13 dieną kalbėdamas per kampanijos mitingą Pensilvanijoje, buvo lengvai sužeistas į ausį.

Į jį nuo vieno iš aplinkinių stogų šaudė 20 metų šaulys. Pastarąjį nušovė Slaptosios tarnybos snaiperis.

Per incidentą žuvo vienas mitingo dalyvis, dar du dalyviai buvo sužeisti.

D.Trumpo kruvinu veidu, išdidžiai keliančio kumštį į viršų, kai Slaptosios tarnybos agentai skubiai veda jį nuo scenos, nuotraukos tapo simboliu ir suteikė naują galingą postūmį jo šalininkams.

Po pasikėsinimo į D.Trumpą atsistatydino Slaptosios tarnybos vadovė.

JAV Slaptoji tarnyba yra atsakinga už prezidento, viceprezidento, buvusių prezidentų ir jų šeimų narių, taip pat svarbiausių rinkimų kandidatų ir atvykstančių užsienio valstybių vadovų saugumą.

Sulaikytas įtariamasis, taip pat paimtas ir ginklas

Šaudyta golfo aikštyno teritorijoje, sulaikytas įtariamasis, taip pat paimtas ir ginklas, pranešė leidinys „The New York Times“, remdamasis vietos teisėsaugos pareigūnais.

Tuo metu, kai buvo paleisti šūviai, D.Trumpą, kaip įprasta, lydėjo jo slaptosios tarnybos apsaugos būrys.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad buvo rastas ginklas, kaip pranešama, AK-47 tipo šautuvas.

Nėra aišku, kas paleido šūvius ar kokie buvo motyvai. Taip pat nėra jokių tiesioginių požymių, kad taikytasi būtent į D. Trumpą.

Apie sužeistuosius informacijos nėra, sakė šerifo biuras.

JAV Slaptosios tarnybos agentai šaudė pamatę žmogų su ginklu netoli D.Trumpo golfo klubo

JAV Slaptosios tarnybos agentai pradėjo šaudyti pamatę asmenį su šaunamuoju ginklu netoli D.Trumpo golfo klubo Vest Palm Byče, Floridoje, kai respublikonų kandidatas į prezidentus sekmadienį žaidė golfą, sakė du teisėsaugos pareigūnai.

Pranešimų apie sužeistuosius negauta.

Asmuo pabėgo visureigiu, o vėliau jį netoliese esančioje apygardoje sulaikė vietos teisėsauga, sakė pareigūnai. Pareigūnai kalbėjo su anonimiškumo sąlyga.

Pasisakė ir D.Trumpas: esu saugus ir sveikas

Donaldas Trumpas savo pirmajame pranešime po to, kai jam žaidžiant golfą „Trump International“ golfo aikštyne Floridoje buvo pranešta apie šūvius „netoliese“, pareiškė, kad „niekada nepasiduos“.

Buvęs prezidentas sakė: „Mano apylinkėse buvo šūviai, bet prieš pradėdamas skleisti nevaldomus gandus, norėjau, kad pirmiausia išgirstumėte: aš esu saugus ir sveikas!

„Niekas manęs nesustabdys. Niekada nepasiduosiu!

„Visada jus mylėsiu už tai, kad mane palaikote, – rašė jis.

„Vienybė. Taika. Padarykime Ameriką vėl didžią“, – pridūrė jis.

Šerifas: įtariamasis, sulaikytas po šaudymo netoli D.Trumpo, neturėjo ginklo

Martino apygardos šerifas Williamas D.Snyderis sekmadienį sakė, kad po šaudymo netoli D.Trumpo, kai šis Floridoje žaidė golfą, sulaikytas įtariamasis neturėjo šaunamojo ginklo.

Jis sakė, kad įtariamasis elgėsi ramiai ir nerodė daug emocijų. Jis neklausė, kodėl buvo sustabdytas.

Įtariamasis buvo sulaikytas kaimyninėje apygardoje netrukus po to, kai buvo paskelbta paieška. Jo automobilis kol kas nebuvo apžiūrėtas.

Floridos Martino apygardos šerifo biuras socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtoje žinutėje pranešė, kad pareigūnai netoli Palm Sičio sustabdė automobilį ir sulaikė įtariamąjį, kuris, kaip manoma, yra susijęs su šaudymu.

FTB: šūviai netoli D.Trumpo „atrodo kaip pasikėsinimas nužudyti“

Federalinis tyrimų biuras (FTB) sekmadienį, po netoli buvusio JAV prezidento D.Trumpo nuaidėjusių šūvių, pareiškė, kad jo agentai tiria tai, „kas atrodo kaip pasikėsinimas nužudyti“ respublikoną.

„FTB atvyko į Vest Palm Bičą Floridoje ir tiria tai, kas atrodo kaip pasikėsinimas nužudyti buvusį prezidentą Trumpą“, – sakoma agentūros pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas