Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„New York Times“: mažai tikėtina, kad Ukrainos naikintuvą F-16 pašovė savi

JAV pareigūnai mano, kad mažai tikėtina, jog Ukrainos naikintuvas F-16 buvo numuštas „draugiškos ugnies“ iš sistemos „Patriot“. Apie tai pranešė laikraštis „New York Times“, remdamasis anoniminiais šaltiniais tarp JAV pareigūnų.
Naikintuvai F-16
Naikintuvai F-16 / O.Syrskio „Telegram“ nuotr.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažadėjo nuodugniai ištirti incidentą, taip pat įvertinant ir vadinamosios „draugiškos ugnies“ versiją.

Tačiau du neįvardyti JAV pareigūnai „New York Times“ žurnalistams sakė, kad „draugiška ugnis“ tikriausiai nebuvo tragedijos priežastis. Abiejų šalių tyrėjai nagrinėja kitas galimas priežastis, pavyzdžiui, techninį gedimą ar piloto klaidą.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, rugpjūčio 26 d. žuvo Ukrainos karo lakūnas Oleksijus Mesy, kurio šaukinys „Moonfish“. Jis buvo vienas iš dviejų ukrainiečių lakūnų, kurie aktyviai asmeniškai bandė įtikinti Vakarų partnerius perduoti F-16 Ukrainai.

Anksčiau JAV leidinys „The Wall Street Journal“ pranešė, kad vienas iš šešių prieš kelias savaites sąjungininkų perduotų lėktuvų F-16 sudužo Ukrainoje. Buvo pažymėta, kad avarija įvyko rugpjūčio 26 d. atremiant masinę rusų raketų ataką. Tačiau leidinys rašė, kad lėktuvas nebuvo numuštas priešo priešlėktuvinės gynybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?