Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerio kariškiai nurodė JT pareigūnei per 72 valandas išvykti iš šalies

Nigerio karinė valdžia pareiškime, su kuriuo trečiadienį susipažino naujienų agentūra AFP, pareikalavo, kad Jungtinių Tautų koordinatorė Vakarų Afrikos šalyje per 72 valandas išvyktų iš Nigerio.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Nigeris

Kariai po perversmo perėmė valdžią Nigeryje. 

Užsienio reikalų ministerija antradienį paskelbtame pareiškime nurodė, kad vyriausybė įsakė JT nuolatinei ir humanitarinės pagalbos koordinatorei Louise Aubin (Luiz Oben) „imtis visų būtinų priemonių ir per 72 valandas išvykti iš Niamėjaus“.

Ministerija atkreipė dėmesį į kliūtis, kurias, jos teigimu, JT generalinis sekretorius Antonio Gutteresas (Antoniju Guterišas) sudarė, „siekdamas sutrukdyti Nigeriui visapusiškai ir pilnai dalyvauti“ praėjusį mėnesį vykusioje JT Generalinėje Asamblėjoje.

Karinis režimas jau kritikavo JT vadovo esą klastingus veiksmus ir teigė, kad jie „gali pakenkti bet kokioms pastangoms užbaigti krizę mūsų šalyje“.

Bakary Yaou Sangare (Bakaris Jau Sangarė), kuris iki perversmo buvo Nigerio ambasadorius Jungtinėse Tautose, o dabar yra šios šalies užsienio reikalų ministras, buvo naujųjų lyderių pasirinktas atstovas susirinkime.

Tačiau, pasak diplomatinio šaltinio, nuverstoji vyriausybė taip pat pateikė prašymą atstovauti Niamėjų. 

Dėl konkuruojančių institucijų klausimas buvo atidėtas, o Nigerio atstovas nebuvo įtrauktas į pranešėjų sąrašą.

Sprendimas išsiųsti JT pareigūnę priimtas tuo metu, kai Prancūzija, gavusi perversmo vadovų įsakymą, iš Nigerio išveda savo 1,4 tūkst. karių kontingentą.

Prancūzijos ambasadorius po perversmo, per kurį buvo nuverstas Paryžiaus sąjungininkas Mohamedas Bazoumas (Mohamedas Bazumas), taip pat buvo priverstas išvykti iš šalies. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas