Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke policininkas nušovė grasinusį paauglį

Niujorke policijos pareigūnas nušovė 14-metį berniuką, kuris jam pagrasino šautuvu, remdamasi naujienų agentūra „AP“ praneša lenta.ru.
Niujorko policija
Niujorko policija / AFP/Scanpix nuotr.

Konfliktas tarp pareigūnų ir paauglio Bronkso rajone įvyko sekmadienio naktį. Du budėję patruliai išgirdo šūvius. Atvykę į gatvę, iš kurios sklido šūvių aidai, pamatė paauglį, kuris į vyrą šaudė iš 9 mm kalibro pistoleto. Vyrui pavyko pasislėpti.

Pareigūnai bandė suimti paauglį, tačiau šis į juos nukreipė ginklą ir buvo nušautas šūviu į galvą.

Anot policijos, 14-metis Shaaliveris Douse į teisėsaugos akiratį buvo pakliuvęs jau anksčiau. Šių metų gegužę amerikietis buvo apkaltintas pasikėsinimu nužudyti 15-metį. Paaugliui buvo pateikti kaltinimai neteisėtu ginklo disponavimu ir grasinimais. Tyrimas buvo atidėtas dėl įrodymų trūkumo, mat sužeistas paauglys nesugebėjo atpažinti į jį šovusio asmens.

Kaip praneša „CBS news“, paauglį nušovusiam pareigūnui yra 26 metai. Kaip ir jo partneris, policijoje jis dirba nuo šių metų sausio.

Liepos viduryje JAV buvo išteisintas rezonansinės bylos dalyvis, 28-erių policininkas George‘as Zimmermanas, kuris nušovė 17-metį juodaodį Trayvoną Martiną. Senfordo mieste patruliavęs pareigūnas sustabdė įtartinu jam pasirodžiusį G.Martiną ir prasidėjus muštynėms jį nušovė. Pareigūnas buvo apkaltintas rasizmu, tačiau įrodinėjo, jog gynėsi. G.Zimmermano išteisinimas JAV sukėlė masinius protestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas