Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 07 /2018 10 08

Niujorko valstijoje vestuvininkų limuzinui susidūrus su kitu automobiliu, žuvo 20 žmonių

Šeštadienio popietę vietos laiku Niujorko valstijoje vestuvininkus vežusiam autobusiuko tipo limuzinui susidūrus su visureigiu, žuvo 20 žmonių, sekmadienį pranešė valstijos policija. Pasak tyrėjų, ši avarija yra daugiausiai žmonių gyvybių nusinešęs eismo įvykis Jungtinėse Valstijose per beveik dešimtmetį.
Niujorko valstijoje visureigiui įsirėžus į minią, žuvo 20 žmonių
Niujorko valstijoje visureigiui įsirėžus į minią, žuvo 20 žmonių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vietos žiniasklaida skelbia, jog limuzinas šeštadienį apie 14 val. vietos laiku (21 val. – Lietuvos) susidūrė su visureigiu šalia vieno užmiesčio prekybos centrų.

„Albany Times Union“, remdamasis policija, praneša, jog avarija įvyko netoliese „Apple Barrel Country“ parduotuvės ir kavinės, netoli Skochario miesto.

„Tas limuzinas leidosi nuo kalvos tikriausiai didesniu kaip 60 mylių per valandą (97 km/val.) greičiu... Nenoriu pasakoti apie įvykio vietą. Apie tai nenoriu galvoti“, – „The New York Times“ citavo įstaigos vadovę Jessicą Kirby.

Per Kolumbo dienos savaitgalį ši krautuvėlė ir kavinė sulaukia daugiausiai lankytojų, laikraščiui sakė J.Kirby. Liudininkės teigimu, avarija įvyko, kai „Apple Barrel“ buvo pilna žmonių iš Niujorko, Naujojo Džersio ir Olbanio.

„Išgirdau kažką klykiant. Tai atrodė rimta, nes žmonės bėgiojo pirmyn ir atgal“, – vietos televizijai WNYT pasakojo įvykio liudininkė Bridey Finegan.

18 avarijoje žuvusių žmonių važiavo baltu limuzinu, dar du žuvę buvo praeiviai.

Į tragiškai pasibaigusio autoįvykio vietą buvo nusiųstos gausios policijos, gelbėtojų ir medikų pajėgos.

„The New York Times“ skelbia, kad baltu limuzinu važiavę žmonės buvo vestuvių dalyviai.

Žuvusių seserų teta Barbara Douglas sekmadienį sakė žurnalistams, kad trys iš jų važiavo kartu su savo vyrais. Moteris nurodė, kad tarp aukų buvo Amy ir Axelis Steenburgai, Abigail and Adamas Jacksonai, Mary ir Robas Dysonai ir Allison King.

„Jie pasielgė atsakingai, užsisakę limuziną, kad patiems nereikėtų niekur vairuoti“, – sakė giminaitė ir pridūrė, kad poros turėjo vaikų, bet jie buvo palikti namuose.

VIDEO: Tragedija JAV: vestuvininkų limuzinui susidūrus su visureigiu, žuvo 20 žmonių

Limuzinu į gimtadienio šventę važiavo keturios seserys, kiti tos šeimos giminaičiai ir draugai. Jauniausioji iš seserų ruošėsi švęsti savo 30-ąjį gimtadienį, sekmadienį sakė artimieji ir pareigūnai.

„Dvidešimt mirčių yra šiurpu... Tai vienas didžiausių gyvybių netekties atvejis, kokį esame matę per labai, labai ilgą laiką“, – pridūrė Nacionalinės transporto saugumo valdybos (NTSB) pirmininkas Robertas Sumwaltas.

„Tai pražūtingiausia susisiekimo nelaimė šalyje nuo 2009 metų vasario“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje 49 gyvybių pareikalavusią oro bendrovės „Colgan Air“ lėktuvo, skridusio iš Naujojo Džersio į Niujorką, katastrofą.

Visi 20 per avariją žuvusių žmonių buvo suaugusieji, jų tapatybės kol kas neatskleidžiamos.

Šį tragišką incidentą patvirtino Nacionalinė transporto saugumo tarnyba. Jų teigimu, avarijos vietoje vis dar dirba specialiosios tarnybos, tačiau visi žuvusiųjų kūnai jau išvežti skrodimui.

Avarijos priežastys tiriamos.

Eismo įvykiai Niujorko valstijoje yra ketvirta dažniausia trauminių mirčių priežastis, rodo federalinė sveikatos apsaugos statistika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento