Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 06 /13:49

Nobelio taikos premijos laureatės šeima: tai istorinis momentas Irano kovoje dėl laisvės

Sprendimas Nobelio taikos premiją skirti kalinamai Irano teisių gynėjai Narges Mohammadi (Narges Mohamadi) yra „istorinis ir gilus momentas Irano kovai už laisvę“, penktadienį teigė jos šeima.

N. Mohammadi šeima jos oficialiame „Instagram“ puslapyje, kurį jie prižiūri jai būnant už grotų, teigė, kad šis apdovanojimas priklauso visiems iraniečiams, „ypač drąsioms Irano moterims ir merginoms, kurios sužavėjo pasaulį savo drąsa kovodamos už laisvę ir lygybę“.

„Šis prestižinis pripažinimas pasitarnauja kaip Narges Mohammadi nenuilstamo pilietinio ir taikaus darbo siekiant pokyčių ir laisvės Irane tvirtas liudijimas“, – sakė šeima.

VIDEO: Nobelio taikos premija – įkalintai Irano aktyvistei Narges Mohammadi

Šiuo metu Teherano Evino kalėjime kalinama N. Mohammadi net iš už grotų rėmė protestus, kilusius pernai rugsėjį mirus moralės policijos sulaikytai Irano kurdei Mahsai Amini. Mergina buvo sulaikyta dėl to, kad esą pažeidė Irane galiojantį griežtą moterų aprangos kodą.

N. Mohammadi, seniai kovojanti prieš mirties bausmę ir privalomą hidžabą Irane, pastaruosius du dešimtmečius daug metų praleido kalėjime, o dabartinis jos buvimo už grotų laikotarpis prasidėjo 2021 metų lapkritį.

„Deja, Narges nėra su mumis ir ji negali kartu pasidžiaugti šia nepaprasta akimirka, – sakė šeima. Dėl jos neteisingo kalinimo negalime matyti jos džiaugsmingos reakcijos į šias nepaprastas ir puikias naujienas.“

Tačiau šeima pariškime pridūrė: „Kaip visuomet sako Narges, pergalė nėra lengva, bet ji neabejotina.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito