Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Norvegija imasi veiksmų: uždraudė į šalį atvykti turistams iš Rusijos

Norvegijos valdžios institucijos uždraudė rusams atvykti į šalį turizmo ir kitais „ne pirmos būtinybės“ tikslais. Tokiems asmenims įvažiavimas į Skandinavijos šalį bus uždarytas nuo gegužės 29 d., skelbiama Norvegijos vyriausybės interneto svetainėje.
Norvegijos pasienis
Norvegijos pasienis / „AFP“/„Scanpix“

Pasak pranešimo, išimtys numatytos tiems Rusijos piliečiams, kurie vyksta pas artimus giminaičius (tėvus, sutuoktinius, sugyventinius ir vaikus), taip pat tiems, kurie siunčiami darbo ar studijų tikslais į Norvegiją ar kitą Šengeno zonos šalį.

Atvykimo į Norvegiją apribojimas bus taikomas tiek asmenims, turintiems Norvegijos išduotas vizas iki 2022 m. pavasario, tiek kitų Šengeno šalių išduotas vizas.

Norvegijos vyriausybės pranešime spaudai pažymima, kad tokį sprendimą lėmė šalies noras paremti sąjungininkes ir partnerius, kurie taiko apribojimus dėl Rusijos karo prieš Ukrainą.

Norvegija nėra Europos Sąjungos narė, tačiau laikosi daugumos sankcijų, įvestų Rusijai dėl karo Ukrainoje. Netgi pirmaisiais mėnesiais po plataus masto karo pradžios šalis nustojo išduoti turistines vizas Rusijos piliečiams.

2023 m. rudenį Norvegijos valdžios institucijos uždraudė į savo teritoriją įvažiuoti lengviesiems automobiliams su rusiškais numeriais, vežantiems iki devynių žmonių. Tai įvyko po to, kai Europos Komisija automobilių su rusiškais numeriais įvežimą prilygino draudžiamam importui.

Prieš tai Suomija, Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija ir Estija uždraudė rusams įvažiuoti per išorės sieną turizmo tikslais. Norvegija liko paskutinė Europos šalis, turinti sieną su Rusija, į kurią buvo galima įvažiuoti su turistine viza.

„Artėja vasara. Ir tikslinga padaryti naują sugriežtinimą, kuris palies turistus iš Rusijos, nes nenorime, kad ši grupė turėtų galimybę patekti į Norvegiją“, – draudimą paaiškino šalies teisingumo ministrė Emily Mehl.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius