Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Norvegijos lakūnai su F-16 naikintuvu laiku atgabeno įrangą ir išgelbėjo gyvybę

Norvegijos Bodo miesto medikai greitai susiorientavo, kur reikia kreiptis pagalbos. Jie paprašė karinių oro pajėgų jiems pristatyti reikiamą medicinos aparatūrą – kitaip vienas iš pacientų gali netrukus mirti, rašo france24.com,
Naikintuvas F-16
Naikintuvas F-16 / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Medikai teigia, kad pacientas iš paskutiniųjų kovojo už savo gyvybę, tačiau nebūtų išgyvenęs, jei ne specialus aparatas, atliekantis sudėtingą procedūrą plaučiams ir širdžiai – plaučių funkciją pavaduojanti pagalbinė kraujotakos (ECMO) sistema.

Bodo miesto ligoninė šios sistemos neturėjo, tačiau žinojo, kad tokia yra už 450 kilometrų esančioje ligoninėje šalies pietuose, Trondheime.

Šalia nedidelio Bodo miestelio yra oro uostas. Medikai paprasčiausiai paskambino kariškiams, kurie nieko daug neklausinėjo – tik pasiteiravo, kokie aparato matmenys.

Du naikintuvai F-16 netrukus pakilo iš karinės oro bazės. Vienas naikintuvų turėjo papildomą saugyklą, kurioje puikiai tilpo reikalinga medicininė aparatūra.

Kariškiai vėliau atskleidė, kad jie skrido greičiau nei įprasta. Tokį atstumą jie tradiciškai įveikia per 35 minutes, tačiau šį kartą, spaudžiant svarbiam reikalui, atskrido greičiau nei per 25.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas