Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nufilmuota, kaip milžiniška banga rėžiasi į pakrantę

Devyni žmonės buvo paguldyti į ligoninę po to, kai juos užgriuvo nevaldoma banga. Tai nutiko ketvirtadienį Kalifornijoje, valstijos pakrantę užliejus didžiulėms bangoms.

Vaizdo įraše, kurį apie 11 val. ryto Venturos miesto Pierponto paplūdimyje užfiksavo liudininkas, matyti, kaip vanduo veržiasi į sausumą. Keletas žmonių, bandančių bėgti, panyra į vandenį. Pranešta, kad per incidentą apgadinti pastatai.

VIDEO: Nufilmuota, kaip milžiniška banga rėžiasi į pakrantę

Liudininkai teigė, kad kai kuriems nukentėjusiesiems lūžo kaulai, praneša KTLA. Televizijos stotis taip pat citavo Venturos miesto ugniagesių departamentą, teigdama, kad dviejų iš devynių į ligoninę skubiai atvežtų žmonių būklė ketvirtadienio vakarą buvo kritinė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nufilmuota, kaip milžiniška banga rėžiasi į pakrantę
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nufilmuota, kaip milžiniška banga rėžiasi į pakrantę

„Tai buvo siaubinga“

„Tai buvo siaubinga, – sakė Colinas Hoagas, kuris užfiksavo bangos vaizdus. – Buvo daug šauksmų, daug rėkimo. Nežinojau, kaip toli [banga] nusiris. Pagalvojau: „Man atrodo, kad tai cunamis“.

VIDEO: Vaizdai po milžiniškos bangos Kalifornijoje

Nacionalinės meteorologijos tarnybos duomenimis, įspėjimai dėl didelio bangavimo ir pakrančių potvynių Venturos apygardos paplūdimiuose galios iki šeštadienio vakaro. Patarimuose teigiama, kad bus „pavojingai didelės, iki 6 metrų bangos“, o gyventojams patariama neiti į vandenį ir nesiartinti prie molų, prieplaukų ir kitos vandens infrastruktūros.

„Manau, kad šiandien, pažiūrėjus šį vaizdo įrašą, buvo išmokta daug pamokų, – sakė Venturos apygardos ugniagesių departamento atstovas Andy VanSciveris. – Kaip svarbu atsižvelgti į perspėjimus, kaip reikia gerbti vandenyną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas