Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo karo pradžios iš Rusijos nelaisvės Ukraina susigrąžino 2 279 ukrainiečius

Nuo Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios iš Rusijos nelaisvės jau paleisti 2 279 ukrainiečiai ir ukrainietės. Apie tai pranešė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, rašo UNIAN.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „Zuma press“/„Scanpix“

Vakaro vaizdo pranešime ukrainiečiams valstybės vadovas nurodė, kad trečiadienį, balandžio 26 d., iš Rusijos nelaisvės namo į Ukrainą buvo grąžinti dar 44 ukrainiečiai.

„Dauguma jų yra kariškiai. Iš įvairių krypčių. Tarp jų yra Azovstalio ir Mariupolio, kitų Donecko srities miestų, Chersono srities, Charkivo srities gynėjų... Dauguma jų yra eiliniai ir seržantai. Yra ir karininkų. Du yra civiliai.

Labai svarbu, kad komanda dirbtų visų tų, kurie yra nelaisvėje, atžvilgiu... net jei tai ypač sunku, kaip, visų pirma, tam tikrų kategorijų belaisvių atžvilgiu, o tai yra ne tik karo belaisviai, kuriuos sunku grąžinti, bet ir, pavyzdžiui, civiliai belaisviai – viena iš tų kategorijų , kurių atžvilgiu sunku“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Jis pažymėjo, kad Ukrainoje prisimenami visi, ir net jei apie konkretų asmenį nėra tikslios informacijos, kas jam nutiko, kur jis gali būti, vis tiek tokio asmens ieškoma ir viskas kiek įmanoma tikrinama.

„Ukraina turi grąžinti visus savo žmones. Dėkoju visiems, kurie koordinuoja šį darbą... Ačiū kiekvienam, kuris padeda. Žinoma, atskirai ačiū visiems mūsų kariams fronte, kurie renka papildymus mainų fondui. Kiekvienas rusų belaisvis – tai galimybė keistis mūsų žmogumi“, – sakė V.Zelenskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas