Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nutekinti dokumentai patvirtino: Rusijos vicepremjeras turi slaptą žmoną milijonierę

Dmitrijus Patruševas, Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas ir buvusio Saugumo Tarybos sekretoriaus Nikolajaus Patruševo sūnus, 2023 m. į Abchaziją vyko su Marina Artiomjeva, kurią žurnalistai įvardijo kaip jo sugyventinę, ir trimis vaikais. Tai matyti iš nutekintos FSB duomenų bazės, kurią išnagrinėjo nepriklausomas portalas „Agentstvo“.
Dmitrijus Patruševas ir Marina Artiomjeva (pora dešinėje)
Dmitrijus Patruševas ir Marina Artiomjeva (pora dešinėje) / theins.ru nuotr.

Šie duomenys patvirtina artimus D.Patruševo ir Artiomjevos santykius, kurie tikriausiai nebuvo oficialiai įforminti, o tai leido deklaracijoje nenurodyti žmonos turto.

D.Patruševas, remiantis nutekinamaisiais duomenimis, 2023 m. rugpjūtį keliavo į Gagrį. Kartu su juo automobilyje važiavo M.Artiomjeva ir trys vaikai, turintys Patruševo pavardę ir tėvavardį Dmitrijevičius (tuo metu berniukams buvo 12 m., 8 m. ir 4 m.). Abchazijoje jie išbuvo vieną dieną. Į „šalį“, kurios nepriklausomybę pripažįsta tik kelios valstybės, įskaitant Rusiją, jie įvažiavo rugpjūčio 2 d. rytą, o išvažiavo rugpjūčio 3 d. vakare.

Imago / Scanpix nuotr./Dmitrijus Patruševas
Imago / Scanpix nuotr./Dmitrijus Patruševas

Apie D.Patruševo ir M.Artiomjevos santykius 2021 m. rašė laikraštis „Sobesednik“. Žurnalistai pažymėjo, kad jai buvo įregistruota žemės sklypo Maskvos srities Istrino rajone dalis. Kita šio sklypo dalis, kaip rašė laikraštis, priklausė Jelizavetai Patruševai, tikėtinai buvusiai vicepremjero žmonai. Anot „Rosrejestr“, šią dalį J.Patruševa gavo 2010 m. skiriant santuokinę dalį.

2004-2010 m. D.Patruševas dirbo VTB, o 2010 m. tapo banko „Rosstelchozbank“ valdybos pirmininku. Šias pareigas jis ėjo iki 2018 m., kai tapo žemės ūkio ministru.

Pasak leidinio „Sobesednik“, D.Patruševas su M.Artiomjeva susitiko 2009 m. pabaigoje arba 2010 m. pradžioje. 2010 m. pabaigoje pora susilaukė pirmojo vaiko, pažymėjo laikraštis. Tas vaikas, pasak FSB nutekintų duomenų, buvo vienas iš trijų vaikų, kurie 2023 m. kartu su D.Patruševu keliavo į Gagrį. Sistemos duomenimis, vėliau pora susilaukė dar keturių vaikų.

2015 m. D.Patruševas ir M.Artiomjeva kartu pasirodė „World Fashion Channel“ (WFC) vedėjos Julijos Koliadinos vestuvėse, rašė projektas „Sistema“. M.Artiomjeva taip pat dirbo WFC televizijos kanale, kurį po jos pažinties su D.Patruševu nusipirko milijardierius Igoris Kesajevas („Novaja Gazeta“ rašė apie jo ryšius su Patruševų klanu). Kanalą perėmus I.Kesajevui, M.Artiomjeva ėmė sparčiai kilti karjeros laiptais. 2012 m. ji tapo generaline direktore, o 2015 m. jai atiteko 80 proc. kanalo akcijų. 2018 m. ji paliko WFC ir pardavė savo akcijas.

Turtas už dešimtis milijonų eurų

Kaip pranešė „Sistema“, M.Artiomjevai priklauso nekilnojamasis turtas, kuris gali būti įvertintas 2,8 mlrd. rublių (28 mln. eurų). Be žemės sklypo netoli Maskvos, yra dvaras Serebriany Bor saloje Maskvos šiaurės vakaruose, du butai gyvenamajame komplekse „Zolotoj“ priešais Kremlių ir vasarnamis Tverėje.

Praėjus kelioms savaitėms po to, kai 2018 m. D.Patruševas buvo paskirtas Žemės ūkio ministerijos vadovu, M.Artiomjeva, kaip rašė „Sistema“, „gavo“ tyrimų institutą „Sibneftegazprojekt“, kuris užsiėmė naftos ir dujų telkinių Sibire tyrimais. 2019 m. ji „išsiskyrė“ su mokslinių tyrimų institutu, pažymėjo leidinys, o 2022 m. per TNT pradėjo realybės šou „Iššūkis“, kurį kartu su ja vedė Natalija Popova. N.Popova yra jauniausiojos V.Putino dukros Katerinos Tichonovos fondo „Innopraktika“ vadovo pirmoji pavaduotoja.

M.Artiomjeva savo vaikų tėvą vadino savo vyru, pažymėjo „Sobesednik“. „Taip jau gavosi, kad pirmasis vaikas gimė, kai man buvo 36-eri, o su vyru susipažinau būdama 35-erių„, - laikraštis citavo vieną iš jos interviu (portalui “Agentstvo“ nepavyko rasti pirminio šaltinio).

D.Patruševo deklaracijose nėra nurodyta jo žmona ir jos nekilnojamasis turtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi