Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nutekinti FSB duomenys rodo, kur skraido V.Putino meiluže vadinama A.Kabajeva

Rusijos FSB pasienio tarnybos nutekinta informacija leidžia sužinoti, kur nuo 2014 m. skraido Vladimiro Putino meiluže ir jo vaikų motina vadinama Alina Kabajeva. Šie duomenys netiesiogiai patvirtina tiriamosios žurnalistikos atstovų informaciją, kad pirmąjį vaiką prezidentui ji pagimdė Šveicarijoje, kur nuo to laiko dažnai lankosi. Nuo karo pradžios A.Kabajeva daugiausia skraido į Uzbekistaną, iš kur yra kilusi.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva / Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva / Scanpix nuotr.

Nutekėjusioje duomenų bazėje A.Kabajevos skrydžiai užfiksuoti nuo 2014 m. rugsėjo mėn. Pirmasis žinomas skrydis buvo 12 dienų kelionė 2014 m. rugsėjį į Luganą (Šveicarija), kur ji 2015 m. elitinėje Šv. Anos klinikoje pagimdė pirmąjį V.Putino sūnų, rašė „The Wall Street Journal“ ir „Sonntags Zeitung“.

Kartu su ja skrido jos motina Liubovė Kabajeva. Jei gimdymas iš tiesų įvyko 2015 m. kovo mėnesį, kaip skelbė „Neue Zürcher Zeitung“, tuomet kelionė likus šešiems mėnesiams iki gimdymo galėjo būti susijusi su prenataliniais tyrimais, pastebi nepriklausomas portalas „Agentstvo“.

Tačiau duomenų bazėje nėra skrydžių į Šveicariją prieš pat gimdymą. Sprendžiant iš kitų nutekėjimų, ši duomenų bazė gali būti neišsami.

Ekrano nuotr./Alina Kabajeva
Ekrano nuotr./Alina Kabajeva

Po gimdymo, remiantis nutekintais duomenimis, A.Kabajeva maždaug metus niekur neskraidė. Tik per 2016 m. Naujųjų metų šventes ji pirmą kartą iš Sočio trims dienoms išskrido į Europą – nusileido Turine (Italija), o grįžo iš Liono (Prancūzija). 2016 m. kovo–birželio mėnesiais A.Kabajeva tris kartus 2–3 dienoms skrido iš Sočio į Milaną. Tų pačių metų birželį ji kartą lankėsi Taškente, iš kurio pati yra kilusi.

2017–2018 m. nutekinti duomenys apie V.Putino draugės skrydžius į paplūdimio kurortus – kiekvieną pavasarį ji savaitę praleisdavo Maldyvuose. A.Kabajeva ten skrido verslo lėktuvais, pirmą kartą ją lydėjo seserys Leisana Kabajeva, Ana Nazarova ir Olesia Fedina, taip pat buvusi Leisanos bendraklasė Jelena Jerchan ir Viktorija, dailiojo čiuožimo sportininko Antono Sicharulidzės žmona.

2018 m. svita buvo kuklesnė, iš artimų žmonių buvo tik Leisana. Per šiuos dvejus metus ji taip pat trumpam skrido į Almatą, Taškentą, Miuncheną, Ženevą ir tris kartus į Milaną.

Netoli Milano, Turino, Lugano (Šveicarija) ir Liono (Prancūzija), kur A.Kabajeva dažnai skraidydavo, buvo V.Putino draugo Genadijaus Timčenkos vila Ženevos priemiestyje. WSJ ir „Dosjė“ duomenimis, A.Kabajeva tuo metu šioje viloje praleido daug laiko. Nuo jos iki išvardytų miestų yra ne daugiau kaip 220 kilometrų. Šią nuosavybę sumanyta parduoti tik 2022 m.

Nuo 2018 m. liepos mėn. iki 2020 m. lapkričio mėn. duomenų bazėje nėra informacijos apie A.Kabajevos skrydžius. Tai iš dalies gali būti susiję su jos antruoju gimdymu. Jie vyko Maskvoje, tačiau gimdymus priėmė tos pačios Šveicarijos Šv. Anos klinikos gydytojai, rašė „Projekt“.

Po gimdymo A.Kabajeva pradėjo rečiau keliauti į užsienį. 2020 m. lapkričio-gruodžio mėn. ji surengė dvi keliones – pirmiausia į Luganą (po savaitės grįžo iš Milano), o paskui į šį Šveicarijos miestą skrido dar vienai dienai. Kitas skrydis buvo 2021 m. lapkritį – į Milaną, kur gimnastei įteiktas sporto „Oskaras“, rašė Championat.com. Po to ji vėl neskraidė pusantrų metų.

Prasidėjus karui, A.Kabajeva į užsienį skraidė iš esmės tik į Uzbekistaną. 2023 m. ji du kartus tris dienas praleido Taškente – balandį lankėsi pasaulio ritminės gimnastikos taurės varžybose, o rugpjūtį – savo ritminės gimnastikos akademijoje „Dangaus gracija“. Rugsėjį gimnastė skrido į Minską.

Remiantis nutekinta informacija, Rusijos prezidento draugė mažiausiai nuo 2014 m. iki 2021 m. pabaigos gyveno Sočyje, iš kur dažniausiai skrisdavo į užsienį ir grįždavo. Ten ji turi du aukštus užimantį „penthauzą“ elitiniame gyvenamajame komplekse „Korolevskij park“, kurio plotas – 2,6 tūkst. kvadratinių metrų, rašo „Projekt“.

2023 m. A.Kabajeva skrido tik iš Maskvos, kur turi du butus Arbato gatvėje, kurių bendras plotas – 600 kvadratinių metrų, trijų aukštų valdą Rubliovkoje ir 175 kvadratinių metrų ploto butą netoli Skolkovo Maskvos srityje. „Projekt“ taip pat skelbė, kad A.Kabajeva su vaikais dažnai lankėsi Valdajaus mieste, kur netoli V.Putino rezidencijos jai pastatytas 1200 kvadratinių metrų ploto medinis namas.

Shutterstock/Scanpix/15min montažas/Vladimiro Putino šeimos atostogos
Shutterstock/Scanpix/15min montažas/Vladimiro Putino šeimos atostogos

Prieš karą buvusi V.Putino žmona Liudmila Očeretnaja ir jų dukterys Katerina Tichonova ir Marija Voroncova daug keliavo po Europą ir prabangius kurortus – apie tai galite skaityti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?