Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nužudyto Š.Kalmanovičiaus automobilyje rastas ginklas ir 1,5 mln. dolerių

Sužeistas Šabtajaus Kalmanovičiaus vairuotojas 32 metų P.Tumanovas antradienio rytą jau davė pirmuosius parodymus. Pareigūnams jį apklausti pavyko tik praėjus pusei paros po įvykio. Vairuotojas pareigūnams pasakojo spėjęs įsiminti žudikų automobilio numerius, praneša portalas life.ru.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Rusijos TV nuotr.

Remdamiesi sužeistojo Piotro Tumanovo parodymais tyrėjai jau nustatė du automobilius „Lada Priora“, kuriais galėjo naudotis žudikai. Mašinos ir jų savininkai ieškomi, nustatyta, kad jie gyvena Pamaskvėje. Vairuotojas gerai įsiminė numerio fragmentą О…РС 150 RUS. Nustatyta, kad su tokia raidžių kombinacija užregistruotos tik dvi tokios Lados. Tačiau kol kas automobiliai nerasti.

Vairuotojas taip pat prisiminė, kad užpuolikai su „Lada Priora“ Š.Kalmanovičiaus limuziną persekiojo 3 km, kol vairuotojas ėmė silpti ir prarado sąmonę. Po apšaudymo P.Tumanovas paskambino milicijai telefonu 02 ir verslininko asmeninei sekretorei.

15 kulkų

Daugiau kaip keturių valandų medikams prireikė pašalinti P.Tumanovo šonkauliuose įstrigusią kulką. Gyvybiškai svarbūs organai per apšaudymą nebuvo pažeisti. Išimta kulka perduota tyrėjams. Taip pat pranešama, kad į Š.Kalmanovičių pataikė ne mažiau 15 kulkų.

Nušauto verslininko Š.Kalmanovičiaus automobilyje „Mercedes-Benz S500“ pareigūnai rado didelę pinigų sumą. Salone buvo 1,5 milijono dolerių. Taip pat buvo rastos ir smulkesnės pinigų sumos: 50 920 rublių ir 5900 dolerių. Automobilio bagažinėje buvo rastas ir ginklas.

Tyrimas

Šiuo metu milicija stengiasi atkurti visą Š.Kalmanovičiaus kelionės maršrutą. Pareigūnai teigia surinkę visą išorinio gatvės stebėjimo vaizdinę medžiagą. Tikimasi, kad taip bus lengviau nustatyti užpuolikus. Taip pat tiriama Š.Kalmanovičiaus biuro stebejimo kamerų per pastaruosius kelis mėnesius užfiksuota vaizdo medžiaga.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas