„NY Times“: Infliacija varo prancūzus į neviltį – brangsta net batonai

„Marché d'Aligre“ – triukšmingame maisto ir antikvarinių daiktų turguje po atviru dangumi Bastilijos rajone, pačiame Paryžiaus centre, Mohamedas Sharifas paėmė gabalėlį kreidos ir nenoromis užrašė ant lentelės kvapiųjų Valensijos klementinų, kuriais jis prekiauja, kainą.
Infliacija Prancūzijoje
Infliacija Prancūzijoje / „The New York Times“/Andrea Mantovani nuotr.

Pasak jo, pakilus benzino kainoms, į Prancūziją importuojamos produkcijos gabenimo sąnaudos nuo rudens išaugo daugiau nei dvigubai.

Tai – vienas iš keleto veiksnių, dėl kurių išaugo ir didmeninės apelsinų iš Ispanijos, ličių iš Pietų Kinijos ir pasiflorų iš Vietnamo kainos, kurias jam tenka skelbti savo vaisių kioskelyje.

„Klientai nesupranta, kodėl už prekes jiems reikia mokėti daugiau“, – skundėsi M.Sharifas, pastarąjį savaitgalį svarą (beveik pusę kg) klementinų įkainavęs 1,90 euro, palyginti su 80 centų savaitę anksčiau.

„Žmonės perka mažiau, nes didėja jų išlaidos.“ – pridūrė jis.

Netoliese esančioje mėsinėje mėsos kaina nuo vasaros pakilo 10 procentų. Numatoma, kad kai kurie prancūziški sūriai naujaisiais metais pabrangs 20 procentų.

Pasak kepėjų, net tradicinis batonas, be kurio neapsieina beveik nė vienas prancūzas, brangs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų