Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Jis įtikino rinkėjus, kad bus toks kaip A.Merkel. Kas tas O.Scholzas?

Olafui Scholzui tapti kitu Vokietijos kancleriu pavyko visų pirma todėl, kad jis įtikino rinkėjus, jog bus labai panašus į įspūdingą, ilgametę šalies politikos milžinę Angelą Merkel.
Olafas Scholzas
Olafas Scholzas / „Scanpix“/AP nuotr.

Konkretus, gerai informuotas ir susilaikantis nuo bet kokių triumfo gestų, O.Scholzas ne šiaip sau kelia asociacijų su kadenciją baigiančia konservatyvia kanclere – jis ištobulino meną spinduliuoti jos stabilumo ir ramybės aura. Jis net suneria rankas jai būdinga deimanto forma.

„Jis tarsi futbolininkas, kuris išstudijavo kito žaidėjo vaizdo įrašus ir perėmė žaidimą, – teigia ilgametis A.Merkel ir O.Scholzo politikos stebėtojas Robinas Alexanderis. – Nuo temperamento ir politinio stiliaus iki veido išraiškos, O.Scholzas dabar atkartoja A.Merkel. Jei O.Scholzas būtų moteris, jis dėvėtų kostiumėlius su kelnėmis.“

O.Scholzas trečiadienį pristatė savo naująją vyriausybę ir ruošiasi perimti kanclerio pareigas kitą mėnesį, o Vokietijai ir visai Europai bei pasauliui kyla klausimas, ar jam pavyks – ar užpildyti A.Merkel paliktą nišą nepasirodys per sunku?

Mažai kuriam kitam Vokietijos lyderiui teko pradėti kadenciją su tiek daug degančių krizių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas