Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: JK sveikatos priežiūros sistema vėl lūžta – medikai pervargę ir serga

Vienoje Anglijos pietvakarių ligoninėje, kur Joanna Poole dirba intensyviosios terapijos gydytoja ir anesteziologe, pastarąsias kelias savaites atšaukiamos operacijos – trūksta lovų ir darbuotojų, nes daugybė jų serga koronavirusu.
Daktaras Jungtinėje Karalystėje
Daktaras Jungtinėje Karalystėje / „The New York Times“/Andrew Testa nuotr.

Kiekvieną dieną ji susiduria su nežinia, kas galės dirbti, įskaitant ir ją pačią.

Moteris prisimena, kaip vieną šio mėnesio dieną dauguma jos skyriaus darbuotojų turėjo vykti namo atlikti tyrimų po to, kai paaiškėjo, jog turėjo kontaktą su užsikrėtusiu kolega, todėl pamainų tvarkaraštis visiškai susimaišė.

32 metų J.Poole nori grįžti prie „įprastos veiklos“, kai žino savo pamainos darbuotojų sąrašą ir turi galimybę susipažinti su savo pacientais.

„Ir tada iš tikrųjų juos operuoti, kai niekas neatšaukiama ir diena praeina įprastai, kai atsikėlusi ryte žinau, ką darau“, – atsidūsta ji.

Koronaviruso atvejų skaičiui augant, Jungtinės Karalystės ligoninės, klinikos ir greitosios medicinos pagalbos tarnybos teigia, kad netenka savo darbuotojų, ypač dėl labai užkrečiamos omikron atmainos.

Infekcijų banga labai slegia Nacionalinę sveikatos tarnybą (NHS), kuri jau ir taip patiria įtampą dėl darbuotojų trūkumo trūkstant finansavimo, „Brexit“ ir beveik dvejus metus trukusios sekinančios kovos su pandemija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento