Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Keistas oligarcho užmojis – aistra medžiams ar galios demonstravimas?

Pastaruosius penkerius metus Sakartvelo žmonės galėjo stebėti siurrealistinį reginį: Juodojoje jūroje statmeni plūduriavo milžiniški medžiai, kai kurie jų – šimtų metų senumo.
Oligarcho įkurtas parkas
Oligarcho įkurtas parkas / „The New York Times“/Daro Sulakauri nuotr.

Vandens paviršiumi glotniai slydo įspūdingos magnolijos, tulpmedžiai ir kitų nuostabių rūšių augalai, o jų galingos šakos kilo viršun eisenoje, kuri tuo pat metu atrodė ir poetiška, ir pagimdyta kliedinčios vaizduotės.

Medžiai, sustatyti ant vilkikų traukiamų baržų, buvo gabenami persodinimui į parką, kurį nusprendė įkurti ekscentriškas milijardierius ir buvęs šalies ministras pirmininkas Bidzina Ivanišvilis – žmogus, daugelio kartvelų nuomone, vis dar turintis didelę politinę galią, nors jis pats ir pareiškė, kad pasitraukia iš politinės veiklos, norėdamas visą dėmesį skirti filantropijai.

Iš viso į parką atkeliavo daugiau nei 200 medžių, iškastų skurdžiuose kaimuose ir tankiuose Sakartvelo miškuose. B.Ivanišvilis asmeniškai patikrino daugumą pasirinktų augalų.

Maždaug pusė medžių į parką buvo atplukdyti baržomis, kita pusė – atvežti sunkvežimiais.

Buvo išplėstos upių vagos, sustabdyti traukiniai, kad netrukdytų gabenimui – kartvelų teigimu, tai įrodo, kad B.Ivanišvilis vis dar turi galios pajudinti reikiamus pareigūnus taip pat nebaudžiamai, kaip ir medžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento