Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Kinijos skiepų diplomatijai nepasiteisinus, į Pietryčių Aziją žengia JAV

Kinijos vakcinos turėjo padėti sustabdyti koronaviruso plitimą Pietryčių Azijoje. Tačiau taip nenutiko – dabar šio regiono šalys skuba ieškoti skiepų kitur.
Angthongo nacionalinis parkas
Pietryčių Azija / Shutterstock nuotr.

Tailando gyventojams, paskiepytiems viena Kinijos „Sinovac“ doze, dabar po trijų ar keturių savaičių švirkščiama „AstraZeneca“.

Indonezijoje „Modernos“ vakcina skiriama kaip papildoma apsaugos priemonė sveikatos priežiūros sferos darbuotojams, jau gavusiems dvi „Sinovac“ dozes.

Malaizijos sveikatos apsaugos ministras sakė, kad šalis nebenaudos „Sinovac“, kai baigsis jau užsakytos šio skiepo atsargos. Net viena ištikimiausių Kinijos sąjungininkių Kambodža pradėjo naudoti „AstraZeneca“ vakciną kaip papildomą preparatą savo priešakinės linijos darbuotojams, jau paskiepytiems kiniškomis vakcinomis.

Kurį laiką Kinijos skiepų diplomatija mažai kur buvo veiksmingesnė nei Pietryčių Azijoje – regione, kuriame yra daugiau nei 650 milijonų gyventojų ir kuriam sunkiai sekėsi užsitikrinti pakankamai dozių iš Vakarų vaistų gamintojų.

Kai kurios iš šių šalių fiksavo sparčiausiai augantį atvejų skaičių pasaulyje – beviltiškas skiepų poreikis buvo akivaizdus.

Asmeninio archyvo nuotr./Kambodža
Asmeninio archyvo nuotr./Kambodža

Tuomet ir įsikišo Kinija, labai norinti parodyti gerą valią – ji pažadėjo atsiųsti daugiau nei 255 milijonus dozių, teigia Pekine įsikūrusi tyrimų bendrovė „Bridge Consulting“.

Tačiau per pusę metų ši kampanija prarado savo blizgesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas