„NY Times“: Klimatui šylant, gali nebelikti kavos. Ar pavyks ją išsaugoti?

Wilstonas Vilchezas, trečios kartos kavos augintojas savo dešimties hektarų kavos ir kakavos ūkyje, plytinčiame kalvotame Nikaragvos regione, matė, kaip per daugelį metų drastiškai pakito klimatas.
Espresso kava / 123rf.com nuotr.
Espreso kava / 123rf.com nuotr.

Vis dėlto, kai praėjusiais metais per dvi savaites šią vietovę nuniokojo du uraganai, daugelis kitų jo pažįstamų ūkininkų suprato, kad privalo tapti sprendimo dalimi.

„Galbūt jie ir smulkūs ūkininkai, tačiau jie tiki, kad gali prisidėti prie pokyčių, kurie bus naudingi visiems“, – tvirtino jis.

W.Vilchezas, taip pat vadovaujantis žemės ūkio kooperatyvui, kurio nariais yra apie 300 ūkininkų, teigė, kad dėl klimato kaitos padarinių – kylančios temperatūros, vis labiau nenuspėjamų kritulių, nuolat užklumpančių sausrų arba potvynių, naujų kenkėjų ir kitų nepalankių reiškinių – jiems vis sunkiau užsidirbti pinigų ir pragyventi iš kavos.

Tai problema, su kuria susiduria viso pasaulio ūkininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis