Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: margaspalvė Izraelio koalicija – kokia ateitis jos laukia?

Naujoji Izraelio vyriausybė turėtų būti tikras galvosūkis tiems, kas žydų valstybę kažkodėl mato kaip rasistinę ir fašistinę sistemą, kurioje klesti apartheidas.
Naftali Bennettas
Naftali Bennettas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Issawi Frej yra arabas ir musulmonas, anksčiau dirbęs judėjime „Peace Now“. Dabar jis yra Izraelio regioninio bendradarbiavimo ministras.

Pnina Tamano-Shata yra juodaodė. „Mossad“ ją kartu su tūkstančiais kitų Etiopijos žydų išgelbėjo nuo bado ir persekiojimų, kai ji dar buvo maža mergaitė. Ji tapo imigracijos ir kultūrinės adaptacijos ministre.

Nitzanas Horowitzas yra pirmasis atvirai homoseksualus asmuo, vadovaujantis Izraelio politinei partijai. Jis yra ir sveikatos apsaugos ministras.

Manoma, kad bent vienas dar neįvardytas viceministras bus „Raam“ partijos, kuri yra pagrindinės Izraelio arabų politinės grupės atšaka, narys.

Kalbant apie Benjaminą Netanyahu, „Karalius Bibi“ pagaliau paliko savo postą – susiraukęs, pilnas kartėlio, pompastiškai, tačiau laikydamasis įprasto demokratinio proceso. Jam gresia apkalta ryšium su visu pluoštu kaltinimų. Jo tiesioginis pirmtakas, ministras pirmininkas Ehudas Olmertas, praleido kalėjime 16 mėnesių dėl kaltinimų korupcija.

Tai bent fašistinė valstybė – jos vadovams taikomos teisinės valstybės normos ir skiriami teismo nuosprendžiai. Tuo tarpu Palestinos savivaldos prezidentas Mahmoudas Abbasas „atidėjo“ balandžio mėnesį turėjusius vykti rinkimus. Nuo tada, kai buvo išrinktas, jis savo pareigose eina jau 17-uosius ketverių metų kadencijos metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas