Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Moterys Rusijoje tebekenčia smurtą. Jauna aktyvistė nori tai pakeisti.

Ankštoje savo virtuvėje viename iš priemiestinių Maskvos rajonų sėdinti Aliona Popova mosteli į gretimą penkiaaukštį ir paaiškina, kodėl smurtas namų aplinkoje yra jos esminė jos kampanijos dėl vietos Valstybės Dūmoje – žemesniuose Rusijos parlamento rūmuose – tema.
Aliona Popova
Aliona Popova / „The New York Times“/Emile Ducke nuotr.

„Kiekvienoje laiptinėje turime smurto artimoje aplinkoje pavyzdžių, – sakė ji. – Čia pat turime dvi močiutes, kurias neseniai sumušė artimieji. Paskui yra mama su trimis vaikais – Ją muša vyras. Ir dar ten turime motiną, kurią sumušė sūnus.“

Keliaujanti po 205-ąją rinkimų apygardą – darbininkų klasės rajoną rytiniame Maskvos pakraštyje – A.Popova prašo moterų atsigręžti prieš prezidento Vladimiro Putino valdančiąją partiją „Vieningoji Rusija“, kuri per pastaruosius kelerius metus panaikino moterų apsaugą.

Ji skubiai pristatė šį klausimą prieš šį savaitgalį vykstančius rinkimus, o pasiūlymas, kad už visus smurto artimoje aplinkoje veiksmus būtų baudžiama baudžiamosiomis sankcijomis, yra jos kampanijos esmė.

Remiantis A.Popovos atlikta Rusijos nacionalinės statistikos agentūros surinktų duomenų analize, smurto artimoje aplinkoje aukų kasmet būna daugiau nei 16,5 milijono.

Remiantis vienu tyrimu, daugiau nei 12 200 moterų, arba du trečdaliai tų, kurios Rusijoje buvo nužudytos nuo 2011 iki 2019 metų, nužudė jų partneriai ar artimieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito