Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Nauja E.Macrono varžovė rinkimuose – kodėl ji kalba kaip M.Le Pen?

Pasak šios kandidatės, tapusi prezidente ji „išnaikins Prancūzijai nederančias zonas“ arba tokius rajonus, kuriuose didelis nusikalstamumas ir kuriuose „nekaltai senutei liepiama likti namuose“, nes šalia jos buto prekiaujama narkotikais.
Valerie Pecresse
Valerie Pecresse / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ji pasiųs kariuomenę padėti „respublikonams atsikovoti“ šiuos regionus, kur, pasak jos, pažeidėjai bus baudžiami griežčiau.

„Reikia juos išnaikinti, – rėžė ji debatuose, transliuotuose geriausiu laiku, turėdama galvoje minėtuosius rajonus. – Ir, būdama respublikos prezidentė, aš tai padaryčiau.“

Taip kalbėjo ne Marine Le Pen, kraštutinių dešiniųjų lyderė, o Valérie Pécresse, centro dešiniųjų kandidatė balandį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

V.Pécresse neseniai tapo Respublikonų – kadaise buvusios prezidentų Nicolas Sarkozy ir Jacques'o Chiraco partijos – kandidate, žengusi tvirtą žingsnį į dešinę.

Ji perėmė kraštutinių dešiniųjų žodyną su jo rasistiniu ir kolonijiniu atspalviu, kartu didelio nusikalstamumo zonose siūlydama griežtesnes bausmes už tuos pačius nusikaltimus, kaip ir kitur, nors tai, pasak ekspertų, pažeistų Prancūzijoje taikomą lygybės prieš įstatymą principą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas