Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times”: Nauja jaunimo mada Kinijoje – kam dirbti, jei galima nieko neveikti

Prieš penkerius metus Luo Huazhongas suprato, kad jam patinka nieko neveikti. Jis metė darbą vienoje Kinijos gamykloje, iš Sičuano provincijos motociklu nuvažiavo daugiau kaip 2000 kilometrų į Tibetą ir nusprendė, kad gali pragyventi iš atsitiktinių darbų ir kas mėnesį paimdamas po 60 dolerių iš savo santaupų.
Luo Huazhongas
Luo Huazhongas / „The New York Times“/Qilai Shen nuotr.

„Atsipalaidavau, – taip balandžio 31-ąją savo tinklaraštyje tokį savo gyvenimo būdą apibūdino 31-erių H.Luo. – Aš nemanau, kad tai kažkas blogo.“

Tą savo įrašą jis pavadino „Lying Flat Is Justice“ („Gulėti ramiai yra teisingumas“), pridėdamas nuotrauką, kurioje jis guli ant lovos tamsiame kambaryje su užuolaidomis.

Neilgai trukus Kinijos milenialsai – tūkstantmečio kartais atstovai – ėmė pagarbiai minėti šį įrašą kaip prieš vartotojiškumą nukreiptą manifestą. Posakis „lying flat“ tapo virusiniu ir nuo to laiko virto platesne prasme vartojamu posakiu, atspindinčiu jaunimo požiūrį į Kinijos visuomenę.

Ankstesnei kinų kartai kelias į sėkmę reiškė sunkų darbą, vedybas ir vaikus. Šalies autokratija buvo vertinama kaip sąžiningas kompromisas, dėl kurio milijonai žmonių buvo išlaisvinti iš skurdo.

Tačiau šiandien, kai darbuotojai dirba vis ilgiau, o būsto kainos auga greičiau nei pajamos, daugelis jaunų kinų baiminasi, kad jie bus pirmoji karta, kuri negyvens geriau, nei jų tėvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas