„Jos skonis lengvas ir švelnus, o konsistencija visai kaip jūrinio ešerio, tik šiek tiek kietesnė“,– sakė Tsang Chiu Kingas, turėdamas omenyje patiekalus, kuriuos jis pristato „Ming Court“ – „Michelin“ žvaigždutę turinčiame restorane Honkonge.
Norėdamas išgauti ryškesnį skonį, jis papildo patiekalą tokiais ingredientais kaip datulės ir godži uogos.
„Tai mūsų klientams bus visiškai nauja patirtis – jie gali būti maloniai nustebinti, o tai padės mūsų verslui“, – sakė jis.
Po to kai daugelį metų veganiški mėsainiai ir pieno pakaitalai tūnojo rinkos periferijoje, šiandien augaliniai produktai Jungtinėse Valstijose įsiveržė į daugumos maisto žinovų ir gurmanų virtuves ir lėkštes. Iš dalies taip yra todėl, kad vis daugiau įmonių nori įtikti visavalgiams, kurie stengiasi valgyti mažiau mėsos, o ne visiškai jos atsisakyti.
Dabar, kai įmantrūs žuvies pakaitalai pradeda pritraukti investicijas ir skinasi kelią į restoranus JAV ir kitose šalyse, žmonės, kurie domisi žuvies sektorių, sako, kad gali būti, jog tokie produktai pagaliau stovi prie didelio augimo slenksčio.