Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Nostalgija gyva – naujame Maskvos muziejuje vaidinama „Santa Barbara“

Šeštadienio vakarą Maskvoje buvo atidarytas elegantiškas naujas kultūros centras – šia proga surengtas meno renginys, kurio maskviečiai laukė daugelį metų.
Serialas „Santa Barbara“
Serialas „Santa Barbara“

Tiesa, į didžiulio naujojo GES-2 muziejaus inauguraciją atvykę žiūrovai nesusirinko tam, kad pasižiūrėtų į paveikslus ar skulptūras. Jie norėjo pamatyti „Santa Barbarą“.

Kiekvieną dieną iki 2022 metų kovo 22-osios aštuoniasdešimties aktorių ir technikų komanda čia įgyvendins islandų performanso menininko Ragnaro Kjartanssono viziją – gyvai atkurs, filmuos ir montuos šios amerikietiškos muilo operos serijas muziejaus publikai.

R.Kjartanssonas sakė tikįs, kad spektaklis taps „gyva skulptūra“ ir kad 98 jo ir jo komandos įrašyti vaizdo įrašai virs „istorijos paveikslu“ būsimosioms kartoms.

Atidarymo vakarą publika susirinko prie filmavimo aikštelės, kuri buvo įrengtas vienoje GES-2 navoje ir du smokingu vilkintys aktoriai keletą kartų parepetavo sceną.

Iš dramatiškos muzikos buvo galima suprasti, kad artėja artėjantį siužeto kulminacija ir netrukus vienas iš technikų davė ženklą, kad scena baigta.

„Visa tai buvo melas!“ – po kelių akimirkų sušuko aktorė. Režisierius ją sustabdė ir liepė tą frazę pakartoti lėčiau. Kitoje scenoje, esančioje vos už kelių žingsnių, publikai stebint filmavimo komanda realiu laiku redagavo filmuotą medžiagą.

Jungtinėse Valstijose daugelio pamiršta „Santa Barbara“ Rusijoje yra kultūriškai nepaprastai svarbi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito